Το Ισραήλ απορρίπτει εκκλήσεις για «παύση» και βομβαρδίζει τη Γάζα

Το Ισραήλ απορρίπτει εκκλήσεις για «παύση» και βομβαρδίζει τη Γάζα. Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά χωρίς έλεος τη Γάζα, κόντρα στις αμερικανικές και διεθνείς εκκλήσεις για «παύση» και ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι στο Τελ Αβίβ.

Επιμένει στο «όχι» του για είσοδο καυσίμων στον θύλακα. Η πόλη της Γάζας, που θεωρείται το κέντρο της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμας, έχει γεμίσει πυκνό, μαύρο καπνό.

O στρατός της χώρας ανακοίνωσε ότι «ολοκλήρωσε την περικύκλωση» της πόλης της Γάζας – σηματοδοτώντας μια νέα φάση στον πόλεμο κατά της Χαμάς. Ολα τα βλέμματα στρέφονται τώρα στη Χεζμπολάχ. Ο ηγέτης της θα πραγματοποιήσει σήμερα τις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του.

Το Ισραήλ απορρίπτει εκκλήσεις για «παύση» και βομβαρδίζει τη Γάζα

Η έκκληση στις αραβικές χώρες

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ κάλεσε τις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες να εργαστούν ακούραστα για να σταματήσει η επιδρομή στη Γάζα, αλλά και να στείλουν περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια, φροντίζοντας να μείνει ανοιχτό το περάσμα της Ράφα. Ζήτησε επίσης εμπάργκο σε όλες τις εξαγωγές αγαθών προς το Ισραήλ.

IDF: Οι δυνάμεις μας έχουν αναπτυχθεί κι είναι έτοιμες στα σύνορα με τον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ είπε ότι οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις είναι «ανεπτυγμένες και έτοιμες» στον βορρά, προσθέτοντας ότι «είμαστε σε αμυντική στάση».

14 Παλαιστίνιοι νεκροί ενώ έφευγαν από τη Γάζα

14 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό ενώ έφευγαν από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας .

«Η κατοχή (σ.σ. το Ισραήλ) διαπράττει νέα σφαγή σε βάρος των εκτοπισμένων αμάχων. Δεκατέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, πέθαιναν ως μάρτυρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ασράφ αλ-Κούντρα, σε μήνυμα προς τον Τύπο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, το χτύπημα έγινε στην παράκτια οδό που συνδέει το βόρειο με το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ