Το Ιράν προειδοποιεί πως το Ισραήλ «θα μετανιώσει» οποιαδήποτε αντεπίθεση

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε χθες ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι το Ιράν θα κάνει το Ισραήλ να «μετανιώσει» οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Οι ενέργειες νόμιμης άμυνας και τα αντίμετρα του Ιράν τερματίστηκαν, επομένως το τρομοκρατικό ισραηλινό καθεστώς θα πρέπει να σταματήσει οποιονδήποτε στρατιωτικό τυχοδιωκτισμό εναντίον των συμφερόντων μας», τόνισε ο Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΣΑ για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

«Σε περίπτωση χρήσης βίας από το ισραηλινό καθεστώς και παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας μας, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν θα διστάσει δευτερόλεπτο να επαναβεβαιώσει τα δικαιώματά της ανταποδίδοντας με αποφασιστικό και επαρκή τρόπο για να μετανιώσει το καθεστώς αυτό για τις πράξεις του», ανέφερε.

«Φωτιά» στη Μέση Ανατολή

Το Ισραήλ χτύπησε με πύραυλο το Ιράν.

Η πολεμική απάντηση από το Ισραήλ άρχισε, καθώς αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν.

Συγκεκριμένα, ακούστηκαν εκρήξεις στην πόλη Ισφαχάν. Η Τεχεράνη έχει ενεργοποιήσει την αεράμυνά της. Ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στη συγκεκριμένη πόλη είναι ασφαλείς.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ