Το βίντεο που καίει τον Άκη Σκέρτσο λίγο πριν από τις εκλογές (vid)

Ερωτηθείς για το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για τη διεκδίκησή τους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι «αυτά ανήκουν στο παρελθόν», δείχνοντας πόσο χαμηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν και είναι οι απαράγραπτες ηθικά, ιστορικά και νομικά γερμανικές αποζημιώσεις.

«Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω. Μιλάτε για μια υπόθεση που αφορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν την απαξιώνω, ούτε την υποβαθμίζω αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ σημαντικές, μείζονες προκλήσεις, που έρχονται από το μέλλον» απάντησε ο Άκης Σκέρτσος όταν ρωτήθηκε σχετικά σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι TRT.

Για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το θέμα για την Ελλάδα σήμερα δεν είναι οι γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά «η κλιματική κρίση, είναι η ψηφιακή επέλαση της τεχνητής νοημοσύνης, είναι προβλήματα που έχουν να κάνουν με την προσέλκυση καλών επενδύσεων στην Ευρώπη – να μην χάσουμε την παραγωγική μας βάση».

«Νομίζω ότι αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη για το μέλλον. Και πρέπει να αφιερώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια. Εμείς είμαστε μια κυβέρνηση που κοιτάμε προς τα μπρος και, προφανώς, χτίζουμε με πατριωτική ευθύνη – με υπεύθυνο πατριωτισμό – μια πιο ισχυρή Ελλάδα» είπε με στόμφο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ