Το άγνωστο παρασκήνιο του μακελειού της Γλυφάδας – Τι όπλισε το χέρι του μακελάρη και ο διαπληκτισμός που προηγήθηκε

Το κίνητρο του μακελειού στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα μελετούν οι Αρχές μετά την ένοπλη επίθεση που εξαπέλυσε πρώην εργαζόμενος που σκότωσε τρία άτομα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο λόγος για τον 76χρονο «Άρη», ο οποίος εισέβαλε στην ναυτιλιακή εταιρεία των πρώην εργοδοτών του, σκότωσε την ιδιοκτήτρια, τον διευθύνοντα σύμβουλο και γαμπρό της και έναν πρώην καπετάνιο πριν δώσει τέλος στη δική του ζωή. Ο δράστης είχε απολυθεί, με αποτέλεσμα πιθανόν η εκδίκηση να «όπλισε» το χέρι του. Οι μαρτυρίες για τη στιγμή της φονικής επίθεσης συγκλονίζουν.

Όλα ξεκίνησαν πέντε λεπτά μετά τις 10 το πρωί. Ο 76χρονος, με το ασημί Nissan, κρατώντας μια καραμπίνα, ανοίγει την είσοδο της ναυτιλιακής εταιρείας με την μαγνητική κάρτα που διέθετε και κατευθύνεται στο υπόγειο πάρκινγκ του κτηρίου στη συμβολή των οδών Φλέμινγκ και Αρτεμισίου. Βάζει την καραμπίνα σε μια σακούλα και ανεβαίνει στο ισόγειο. Εκεί, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με έναν εργαζόμενο που γνώριζε πως είχε απολυθεί πριν μια εβδομάδα, και τον ρωτάει τι ήρθε να κάνει. Με κυνισμό του απαντά: «Ήρθα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα».

Ύστερα, σπάει την πόρτα της ιδιοκτήτριας με κλωτσιά, την πυροβολεί και την τραυματίζει στην πλάτη. Αυτή βγαίνει τραυματισμένη να αναζητήσει βοήθεια στα διπλανά γραφεία του γαμπρού της και του πρώην καπετάνιου. Τότε, ο 76χρονος την εκτελεί στο κεφάλι. Να τον αφοπλίσει σπεύδει ο πρώην καπετάνιος, καταφέρνει να φέρει αντίσταση κρατώντας την καραμπίνα του και ο δράστης βγάζει περίστροφο από την τσέπη, πυροβολεί αυτόν και τελευταίο τον γαμπρό της ιδιοκτήτριας. Έπειτα, ανεβαίνει στον 2ο όροφο αναζητώντας μάλλον την αδερφή της ιδιοκτήτριας ή κάποιον άλλον. Ακούνε τη φασαρία και κλειδώνονται στο μπάνιο οι δύο εργαζόμενες, η μία εκ των οποίων είναι στέλεχος της ναυτιλιακής εταιρείς. Τότε, εισβάλουν τα ΕΚΑΜ, ο 76χρονος κατεβαίνει στο υπόγειο, βάζει το περίστροφο στο αμάξι του και μπαίνει στην αποθήκη όπου αυτοκτονεί με καραμπίνα.

Εκείνη την ώρα, η συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής, συμπτωματικά έλειπε από το γραφείο της.

Δύο υπάλληλοι της εταιρείας διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας», προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθόσον ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Στο σημείο έσπευσε και ιατροδικαστής ενώ οι εργαζόμενοι της ναυτιλιακής εταιρείας με τις καταθέσεις τους θα φωτίσουν τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

«Τους πυροβολισμούς τους άκουσα, είδα δυο παιδιά που κατέβαιναν, μου λένε είναι ο Άρης με όπλο και πυροβολεί και φυσικά έτρεξα προς τα έξω και βγήκα από την έξω πόρτα του γκαράζ» δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εργαζόμενος στην εταιρεία.

Ως φροντιστής δούλευε επί 36 χρόνια ο δράστης για την μητέρα της οικογένειας και τον αδερφό. Οι αδερφές βρίσκονταν στα δικαστήρια με τον αδερφό τους για περιουσιακά ζητήματα, που άγγιζαν τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Αφού πέθανε η μητέρα και ο δράστης ήταν με το μέρος του αδερφού, τον έδιωξαν από το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει και τον απέλυσαν.

Όπως αναφέρθηκε στον Alpha, υπάλληλοι που κατέθεσαν στην αστυνομία ανέφεραν ότι μετά τη διαμάχη μεταξύ των αδελφών, ο ένας θεωρούσε ότι έπρεπε να κρύβει πράγματα από τον άλλον. Η γυναίκα που δολοφονήθηκε σήμερα ήξερε ότι ο Αιγύπτιος είχε πάρει το μέρος του αδελφού της και θεωρείτο ένας άνθρωπος ο οποίος μετέφερε πληροφορίες στο άλλο στρατόπεδο.

Έτσι έφυγε από την εταιρεία και μετά από τα εξοχικά και μετά αφού έμενε θέλησαν να τον διώξουν και από το σπίτι που βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από την οικία της Μαρίας Καρνέση.

Τα γραφεία της ναυτιλιακής είχαν αποκλειστεί από περιπολικά της Άμεσης Δράσης και αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ και άντρες της ΕΚΑΜ. Στο σημείο βρισκόταν και ειδικός διαπραγματευτής. Ο 76χρονος είχε ταμπουρωθεί στο κτίριο και η επικοινωνία μαζί του ήταν αδύνατη. Όταν δόθηκε η εντολή για επέμβαση οι άντρες της ΕΚΑΜ μπήκαν στο κτίριο ψάχνοντας όροφο – όροφο για να δουν πού είναι και αν κρατά ομήρους.

«Η έκνομη ενέργεια του δράστη είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 3 ατόμων μεταξύ των οποίων και η ιδιοκτήτρια της εταιρίας. Ο δράστης ο οποίος εργαζόταν για την οικογένεια βρέθηκε νεκρός σε άλλο χώρο από τους 3 νεκρούς της εταιρίας, δίπλα του το όπλο μάλλον αυτοπυρολήθηκε στο κεφάλι» είπε μνεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου.

Τι κατέθεσαν οι εργαζόμενοι

Μαρτυρίες των εργαζομένων που ήρθαν αντιμέτωποι με τον δράστη είναι ενδεικτικές για το τι συνέβη μέσα στην ναυτιλιακή εταιρεία.

“Τον είδα να ανεβαίνει από το υπόγειο. Κρατούσε ένα σακβουαγιάζ. Κατάλαβα ότι μέσα είχε όπλο. Τι πας να κάνεις τον ρώτησα. Με διώχνουν από το σπίτι, θα δεις τι θα τους κάνω, μου είπε. Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω, φύγε από εδώ, συνέχισε νευριασμένος. Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω τους εργαζόμενους, μου είπε. Πήρα αμέσως την αστυνομία, και λίγα λεπτά μετά άκουσα τους πυροβολισμούς”, ανέφερε ο φύλακας του κτιρίου.

Χαρακτηριστική για τις στιγμές που έζησαν μέσα στο κτίριο είναι ακόμα μία μαρτυρία εργαζόμενης που μάλιστα είχε εγκλωβιστεί μαζί με μία συνάδελφό της σε γραφείο βλέποντας τι συνέβη και ακούγοντας τους πυροβολισμούς:

«Ακούσαμε φασαρία, κάποιον να φωνάζει ‘Άρη τι κάνεις εκεί;’ Εγώ και η συνάδελφος είχαμε δει τον ‘Άρη’ με το όπλο και μετά ακούσαμε τους πυροβολισμούς σαν να σείστηκε το κτίριο. Τρέξαμε και μπήκαμε στον χώρο που είχαμε μία μικρή κουζίνα και τουαλέτα και κλειδώσαμε την πόρτα. Μετά από κάποια ώρα ήρθαν οι αστυνομικοί, μας απεγκλώβισαν και μας απομάκρυναν από το κτίριο. Έψαχναν να βρουν τον ‘Άρη’, δεν τον είχαν βρει και τον αναζητούσαν. Μας ρώτησαν αν είδαμε που είχε πάει, αλλά εμείς δεν ξέραμε».

Ο διαπληκτισμός πριν το μακελειό

Την ίδια ώρα, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονο διαπληκτισμό του 76χρονου Αιγύπτιου με τη Μαρία Καρνέση που προηγήθηκε του μακελειού στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα.

Ο 76χρονος «Αρης» πήγε νωρίς το πρωί στα γραφεία αποφασισμένος να ζητήσει δεύτερη ευκαιρία για να πάρει πίσω τη δουλειά του, έχοντας όμως, την καραμπίνα και το περίστροφο στο αυτοκίνητό του.
Κατάφερε να φτάσει πρόσωπο με πρόσωπο με την Μαρία Καρνέση και ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός. Τσακώθηκαν έντονα όπως αναφέρουν οι μάρτυρες. Εκείνη τον πέταξε έξω από το γραφείο της λέγοντάς του να πάρει τα πράγματά του και να φύγει από το σπίτι ιδιοκτησίας της γιαγιάς της οικογένειας που του είχε παραχωρήσει η οικογένεια προκειμένου να διαμένει. Τότε, ο Αιγύπτιος κατέβηκε στο αυτοκίνητό του, πήρε την καραμπίνα και επέστρεψε αποφασισμένος να σκορπίσει τον θάνατο.

Φέρεται αν ήταν άνθρωπος εμπιστοσύνης, είχε τον έλεγχο των πάντων στο νησί, ενώ ήταν γνωστός ως Άρης, τόσο στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της οικογένειας, όσο και στην επιχείρηση.

Πρόκειται για τον Αντέλ Αριστείδη, όπως είχε βαπτιστεί, Ελ Μπουράυ, γεννημένο στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, που το πρωί της Δευτέρας μπήκε στη ναυτιλιακή εταιρεία και αφού δολοφόνησε τη Μαρία Καρνέση (αδελφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση), τον Αντώνη Βλασσάκη (σύζυγο της Δέσποινας Καρνέση και CEO της ναυτιλιακής και τον Ηλία Κουκουλάρη, πρώην καπετάνιο και υπάλληλο, κατέβηκε στο υπόγειο της εταιρείας και αυτοκτόνησε.

Απεριόριστη εμπιστοσύνη στον Αιγύπτιο

Ο 76χρονος ήταν για χρόνια ένα άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης της εφοπλιστικής οικογένειας. Μάλιστα, δεν ήταν μόνο εργαζόμενος, αλλά και φροντιστής των κατοικιών των μελών, ενώ είχε αναλάβει και τη φροντίδα της πιο ηλικιωμένης γυναίκας της οικογένειας.

Ο ίδιος είχε πρόσβαση στις πολυτελείς κατοικίες τους. Μέσα σε μία από αυτές του είχε παραχωρηθεί χώρος για να διαμένει.

Πρόσφατα, οι δύο αδελφές του ανακοίνωσαν ότι απολύεται.

«Τους πρόσεχε πάρα πολύ, ήταν άνθρωπός τους»

Ο Αιγύπτιος ήταν ο άνθρωπος της οικογένειας, όπως επιβεβαίωσε στο Mega και ο πρόεδρος της κοινότητας Μαρμαρίου Νικόλαος Τσαλαγκός.

«Πάνω από 30 χρόνια, 35, 40. Ήταν στο νησί του Καρνέση επιστάτης. Κοίταγε το νησί, έκανε τον καπετάνιο, το πλήρωμα πρόσεχε που κάνουν δουλειά στο νησί, φρόντιζε τα σπίτια. Πάντα έμενε εδώ στην περιοχή μονίμως ήταν εδώ», είπε, μην μπορώντας να πιστέψει τι είχε συμβεί.

«Έμενε μέσα στους Πεταλιούς και απορώ γι’ αυτό γιατί αυτός ήταν, δηλαδή με τα αφεντικά ήταν μονίμως έτσι πολύ καλός μεταξύ τους, τους αγάπαγε, τους έκανε. Πώς έγινε αυτό δεν καταλαβαίνω. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι αυτός ο άνθρωπος σκότωσε αυτούς τους ανθρώπους. Τα πάντα, έβγαινε, έμπαινε, πλήρωνε, τα πάντα, ανεξέλεγκτος, δεν του κάνανε έλεγχο. Αυτός τους πήγαινε. Ερχόντουσαν στο Μαρμάρι με το καράβι και τους έπαιρνε με το γρήγορο, με το σκάφος και τους πήγαινε στους Πεταλιούς. Τους πρόσεχε πάρα πολύ, ήταν άνθρωπος, άνθρωπος τους», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαλαγκό, ήταν άνθρωπος φιλήσυχος, που δεν έφερνε αντιρρήσεις και εκτελούσε όλες τις δουλειές που του ανέθεταν. «Καλός άνθρωπος, ήρεμος, ήσυχος. Όποιος του ζήταγε βοήθεια, βοηθούσε. Ήταν πολύ ήρεμος άνθρωπος», πρόσθεσε.

Εντωμεταξύ, την ανείπωτη θλίψη του εξέφρασε ο Σπύρος Καρνέσης για την αιματηρή επίθεση. «Η οικογένειά μου και εγώ δηλώνουμε βαθύτατα συντετριμμένοι από το τραγικό και αναπάντεχο γεγονός που έπληξε την οικογένειά μας και οδήγησε στην απώλεια της αδελφής μου Μαρίας, του γαμπρού μου Αντώνη Βλασσάκη και του συνεργάτη μας Ηλία Κουκουλάρη.

Η ανείπωτη θλίψη των στιγμών επιβάλλει τον ελάχιστο σεβασμό στον πόνο και το πένθος των οικογενειών μας. Παρακαλούμε να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση. Καπτα – Σπύρος Καρνέσης»

Πώς γλίτωσε η Δέσποινα Καρνέση

Την ώρα του μακελειού η συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής Δέσποινα Καρνέση, συμπωματικά λείπει από το γραφείο της. Ακούγοντας τους πυροβολισμούς, ενστικτωδώς ακολουθεί το ρεύμα των υπαλλήλων που έτρεχαν να αποδράσουν, βγαίνει έξω από το κτήριο και με τη βοήθεια των αστυνομικών που έχουν ήδη φτάσει στο σημείο καταφέρνει να σώσει τη ζωή της. Όμως ο 76χρονος την έψαχνε για να τη δολοφονήσει.

Όταν τελικά δεν τα κατάφερε κατέβηκε στο υπόγειο, έστρεψε την καραμπίνα στον εαυτό του, πίεσε την σκανδάλη και αυτοκτόνησε.

Την ίδια ώρα, συντετρμμένη είναι η κόρη του πρώην καπετάνιου Ηλία Κουκουλάρη. Μιλώντας στο Mega υπογράμμισε ότι είναι σε άσχημη κατάσταση, ενώ, πρόσθεσε πως ο πατέρας της προσπάθησε να αφοπλίσει τον δράστη για να μην σκοτωθεί κανείς και τους σκότωσε όλους.

«Ήταν στον πρώτο όροφο, δεν ξέρω τι έχει γίνει. Βγήκα χθες από το νοσοκομείο και τώρα έγινε αυτό. Όλο αυτό. Ξέρω μόνο ότι ένας αυτοκτόνησε, ένας Αιγύπτιος. Είναι τρεις νεκροί, εκ των οποίων ο ένας είναι ο πατέρας μου. Κατευθύνομαι προς το σπίτι. (σ.σ ο πατέρας μου) Πήγε να τον αφοπλίσει για να μην σκοτωθεί κανείς και τους σκότωσε όλους. Είναι η αστυνομία μέσα, δεν μπορούσα να μπω. Είμαστε σε κατάσταση που πάμε σπίτι, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη μητέρα μου. Πραγματικά είμαστε όλοι σε άσχημη κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...