Τον Μάιο στην Άγκυρα ο Μητσοτάκης – Τι λέει για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την προγραμματισμένη του επίσκεψη στην Άγκυρα τον ερχόμενο Μάιο, σε ανταπόδοση της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αναφερόμενος στην επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ως απόδειξη του στρατηγικού βάθους της σχέσης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, με δωρεάν υλικό από τις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας την ποιοτική υπεροχή του ελληνικού στρατού.

Σχετικά με την Τουρκία, ο Μητσοτάκης επεσήμανε την ανάγκη διατήρησης του καλού κλίματος και την προσήλωση στο διεθνές δίκαιο για την επίλυση τυχόν διαφορών. Επισήμανε επίσης τη στενή σχέση της Ελλάδας με το Κογκρέσο των ΗΠΑ και τη σημασία της ελληνοαμερικανικής προσέγγισης.

Στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας, ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην προμήθεια των F-35, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους για αυτήν την αγορά.

Αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Μητσοτάκης υπογράμμισε την πρόοδο που έχει σημειωθεί και την ανάγκη να διατηρηθούν οι δίαυλοι εμπιστοσύνης, με στόχο την επίλυση των διαφορών μέσω διπλωματίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ