Τι φοβάται το Μαξίμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών


Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να φέρει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δημιούργησε διχασμό στο εσωτερικό του κόμματος, με αρκετούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να εκφράζουν αρνητική άποψη για το σχετικό νομοθέτημα. Ενώ ορισμένοι υπουργοί δεν συμφωνούν με την πρόταση, ο Μητσοτάκης φαίνεται να επιμένει στην εκπόνηση του νομοσχεδίου, επιχειρώντας να διαμορφώσει μια θετική εικόνα γύρω από το θέμα.

Στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, αναμένεται να αναλύσει τη λογική πίσω από το νομοσχέδιο και να παρουσιάσει την προοπτική του. Επίσης, αναμένεται να εξηγήσει ότι το νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνει το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών να κάνουν χρήση της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εστιάζοντας στη διεύρυνση του δικαιώματος του πολιτικού γάμου και της τεκνοθεσίας.


Η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, και του βουλευτή Πειραιά, Δημήτρη Μαρκόπουλου, αποτελεί αντιπροσωπευτικά παραδείγματα της διαίρεσης που επικρατεί εντός της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Η επίμονη αντίθεση του Βορίδη και η επιφύλαξη του Μαρκόπουλου αντικατοπτρίζουν την αμφισβήτηση πολλών μελών του κόμματος ως προς την αποδοχή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Είναι οριστικό: Προ των πυλών το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Η αντίθεση στελεχών όπως ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, οι Κώστας Καραγκούνης, Θάνος Πλεύρης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Ανδρέας Κατσανιώτης και ‘Άννα Καραμανλή αποτελεί σημαντικό ενδεικτικό της εσωτερικής αντίθεσης και της πίεσης που ασκείται στην κυβέρνηση από τα μέλη του κόμματος.

Επιπλέον, η αναφορά του Μαρκόπουλου στην ανάγκη να δει τις “δικλείδες ασφαλείας” και η αναστολή της κρίσης μέχρι να δει μια “ολοκληρωμένη προσέγγιση” αντικατοπτρίζει την ανησυχία μερικών μελών του κόμματος για πιθανές επιπτώσεις ή αδυναμίες στο νομοσχέδιο.

Επικοινωνιακά εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μπροστά θα βγουν όλοι οι «άνθρωποι του Πρωθυπουργού». Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, ο επίσης υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του, Δημήτρης Τσιόδρας, η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη, αλλά και άλλοι πρωτοκλασάτοι υπουργοί.

Εν τέλει, η αντίδραση της εκκλησίας αναμένεται να αποτελέσει ένα ακόμη σημαντικό κομβικό σημείο, καθώς η εκκλησία έχει ισχυρή επιρροή στην κοινωνία της Ελλάδας. Η κυβέρνηση, παράλληλα με την υλοποίηση της ατζέντας της για την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα, πρέπει να διαχειριστεί προσεκτικά τις αντιδράσεις και τις δυναμικές εντός και εκτός του κόμματός της.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ