Τι περιμένει η κυβέρνηση για την ακρίβεια


Ο Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης, επισήμανε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια, κατά τη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να μειώσει τον πληθωρισμό, λέγοντας: «δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δούμε τον πληθωρισμό να αποκλιμακώνεται».

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τέσσερα ισχυρά και καλά μελετημένα μέτρα, που αναμένεται να μειώσουν την ακρίβεια. Επιπρόσθετα, τόνισε τη σημασία της προκαταρκτικής ανακοίνωσης των τιμών για τα εν λόγω προϊόντα πριν από την εφαρμογή των μέτρων, ώστε να καταδειχθεί η μείωση των τιμών.

Έκανε επίσης αναφορά στο πρόβλημα της υπερτίμησης ορισμένων προϊόντων, όπως το βρεφικό γάλα, το οποίο κοστίζει κατά 30% περισσότερο στην Ελλάδα σε σύγκριση με το εξωτερικό. Αυτό υποδηλώνει ότι ορισμένες ετ

αιρείες εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για αισχροκέρδεια. Ο Υπουργός επισημαίνει την ανάγκη για αυστηρούς ελέγχους και πρόστιμα, ακόμη και σε πολυεθνικές εταιρείες, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ο Σκρέκας δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα αποκαλύψει σύντομα ποιες εταιρείες επιβλήθηκαν πρόστιμα για τις τιμές τους και θα συνεχίσει να εφαρμόζει μέτρα στις κατηγορίες προϊόντων όπου διαπιστώθηκε πρόβλημα, όπως το βρεφικό γάλα και τα απορρυπαντικά.

Σχετικά με τα μέτρα, τόνισε ότι αυτά περιλαμβάνουν τη μείωση των τιμών στο λιανεμπόριο και την αποτροπή ανατιμήσεων, ενώ αναφέρθηκε και στην αδυναμία της μείωσης του ΦΠΑ να εγγυηθεί μείωση των τιμών. Επιπλέον, η κυβέρνηση θα εστιάσει στη διαφάνεια των τιμών από το χωράφι έως τον καταναλωτή, κλείνοντας τις δηλώσεις του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ