Παραδοχή από τον Μπάιντεν: Η νίκη του Τραμπ στην Άιοβα δείχνει πως βρίσκεται «καθαρά μπροστά»

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξασφάλισε μια εντυπωσιακή νίκη στην πρώτη εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων στην Άιοβα, καθιστώντας τον τον πρωτοπόρο για την υποψηφιότητα του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Αυτή η επιτυχία τον τοποθετεί ως τον φαβορί της κούρσας, σύμφωνα με τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είναι επίσης υποψήφιος για την επανεκλογή του.

Μπάιντεν δήλωσε μέσω X (πρώην Twitter), ότι ο Τραμπ είναι το “καθαρό φαβορί” των Ρεπουμπλικανών σε αυτό το στάδιο. Παράλληλα, έκανε έκκληση στους Αμερικανούς που τον υποστηρίζουν να συνεισφέρουν χρηματικά στην καμπάνια του.

Αυτή η εξέλιξη φανερώνει την πιθανότητα μιας επανάληψης της αναμέτρησης του 2020 μεταξύ των δύο υποψηφίων, καθώς ο Τραμπ φαίνεται να έχει σταθεροποιήσει τη θέση του ως κορυφαίος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων και ο Μπάιντεν συνεχίζει την προσπάθεια για επανεκλογή. Η αναμέτρηση αυτών των δύο πολιτικών ηγετών αναμένεται να είναι ένας σημαντικός πολιτικός αγώνας, που παρακολουθείται στενά τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ