Τι λέει προκλητικά ο Γιάννης Οικονόμου για ενδεχόμενη παραίτησή του

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου μίλησε στην ΕΡΤ για να μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός για την οπαδική βία μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε, ότι το πρόβλημα είναι η αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών με αθλητικό υπόβαθρο λέγοντας ότι «κανένα μέτρο από μόνο του δεν μπορεί να εξαφανίσει την παραβατικότητα».

Επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα είναι η ανάγκη αντιμετώπισης βίαιων συμπεριφορών υποστήριξε ότι απαιτείται μια ολιστική αντιμετώπιση με δράσεις και παρεμβάσεις σε μια σειρά από τομείς, όπως η εφαρμογή του υπάρχοντος νομοθετικού πλασιού.

«Χθες υπήρξε μια ευρεία σύσκεψη και η ανακοίνωση κάποιων μέτρων που έρχεται συμπληρωματικά στα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα και έφερε αποτελέσματα» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Προαναγγέλλει νέες καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ

Τα λάθη τα αναδεικνύουμε και τα αντιμετωπίζουμε είπε ο κ. Οικονόμου λέγοντας ότι οι επτα αξιωματικοί που απομακρύνθηκαν δεν θα είναι οι μόνοι αλλά αναμένει την ΕΔΕ της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόδοση ευθυνών.

«Αναδείξαμε την αποτυχία (σ.σ. της ΕΛ.ΑΣ.) από την πρώτη στιγμή και θα αποδόσουμε ευθύνες πολύ σύντομα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

«Στο γήπεδο της ΑΕΚ έγινε μια αλληλουχία λαθών αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε μια διαλυμένη αστυνομία» σημείωσε ο υπουργός λέγοντας ότι τα λάθη θα διορθωθούν.

Υπήρχαν πληροφορίες που δεν τις διαχειρίστηκε σωστά η ΕΛΑΣ παραδέχτηκε ο κ. Οικονόμου.

Δεν σκέφτηκα την παραίτηση
Όπως είπε, δεν σκέφτηκε ποτέ το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από την θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη λόγω του φιάσκου της Αστυνομίας.

«Δέκα ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων μου ήρθα αντιμέτωπος με μεγάλες επιχειρησιακές αστοχίες. Δική μου ευθύνη είναι να δουλέψουμε σκληρά και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις» τόνισε ο κ.Οικονόμου.

Ερωτηθείς για το ένα είναι πρόβλημα το γεγονός πως ο ίδιος δεν γνώριζε ότι έρχεται στη χώρα το κονβόι των Κροατών, ο κ.Οικονόμου είπε ότι «δεν έφτασε ποτέ στο δικό μου επίπεδο η πληροφορία».

«Το σύνολο της διαχείρισης της πληροφορίας που ήταν διαθέσιμη στην Ελληνική Αστυνομία είναι σαφές ότι υπήρξε προβληματικό σε όλα τα επίπεδα» υποστήριξε ο κ.Οικονόμου, επισημαίνοντας σχετικά με τις πληροφορίες που έρχονται στο φως για τους υπόπτους για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ