Τι λέει ο Ιερώνυμος για τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών: «Η Εκκλησία θα περιμένει να μεγαλώσουν…»

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε σχετικά με την βάπτιση των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών: «Η Εκκλησία θα περιμένει τα παιδιά να φτάσουν σε ηλικία και θα βαπτιστούν εάν το επιθυμούν». Το σχόλιο αυτό εκφράζει μια στροφή προς την παράδοση και την αυτονομία των ατόμων στην εκκλησιαστική ζωή.

Συνάντηση Αρχιεπισκόπων Ιερώνυμου και Ελπιδοφόρου

Στη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, τονίστηκε η ανάγκη για επιστροφή στην παράδοση, ειδικά σε θέματα όπως η βάπτιση. Ο Ελπιδοφόρος συμφώνησε με τις απόψεις του Ιερώνυμου, τονίζοντας την ενότητα στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Επικαιρότητα και Δηλώσεις Αρχιεπισκόπων

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα της εκκλησιαστικής επικαιρότητας, με τον Ιερώνυμο να υπογραμμίζει τη σημασία της ελευθερίας στον άνθρωπο και την ανάγκη για ισορροπία μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας. Ο Ελπιδοφόρος συμφώνησε, επισημαίνοντας την κοινή βάση των δύο Εκκλησιών.

Η Συνεισφορά της Ομογένειας

Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στη σημασία της ομογένειας και της συμβολής της στην Ελληνική Εκκλησία, καθώς και στη στήριξη που προσφέρουν οι ομογενείς σε δύσκολες στιγμές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ