Τι θέλει ο Κασσελάκης για την εκλογή – Ποιοι τον στηρίζουν

Στο ηγετικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έχει παρθεί η απόφαση πως η εκλογική διαδικασία πρέπει να γίνει γρήγορα, ώστε άμεσα στη συνέχεια να ξεκινήσει η προετοιμασία για τις ευρωεκλογές, καθώς εκκρεμούν και οι προκριματικές για το ευρωψηφοδέλτιο.

Εάν η διαδικασία της προεδρικής εκλογής προκηρυχθεί στο Συνέδριο, ο χρόνος θα αρχίσει να μετρά από τη Δευτέρα με στόχο η διαδικασία να ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου, μέσα σε δύο εβδομάδες δηλαδή.

Κατόπιν, ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να παρουσιαστεί για την στρατιωτική του θητεία. Αποτρεπτικά για αργότερα μέσα στον Μάρτιο είναι και τα δύο τριήμερα, αυτό της Καθαράς Δευτέρας και αυτό της 25ης Μαρτίου.

Τις αντιρρήσεις της άλλης πλευράς για το εν λόγω σφικτό χρονοδιάγραμμα εξέφρασε χθες ο Αναπληρωτής Γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ανέφερε πως δεν ξέρει αν οι 10 μέρες θα είναι αρκετές για τους άλλους υποψηφίους. Ο ίδιος επισήμανε πως «το καταστατικό λέει ότι χρειάζεται ένας μήνας από την έγκριση των υποψηφιοτήτων αλλά το συνέδριο μπορεί να πάρει διαφορετική απόφαση».

Από το περιβάλλον του προέδρου πάντως, δεν θεωρούν ότι είναι πρόβλημα, καθώς αν είναι υποψήφια η κ. Γεροβασίλη, λένε με νόημα, πρόκειται για διακεκριμένο και γνωστό στέλεχος.

Στο επιτελείο του «μετρούν» τις συμμαχίες του, αν και γενικώς εμφανίζονται σίγουροι για την επανεκλογή του.

Υπέρ του τάσσονται μέχρι στιγμής η Θεοδώρα Τζάκρη, η Δώρα Αυγέρη, ο Πέτρος Παππάς, η Ρένα Δούρου, ο Βαγγέλης Αποστολάκης, η Νίνα Κασιμάτη, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και η Ραλλία Χρηστίδου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...