Τι είπε ο Μητσοτάκης στον πρόεδρο της Microsoft

Στη διάρκεια της επίσκεψης του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, Ελβετία, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε μία σημαντική συνάντηση με τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, αναπτύχθηκαν συζητήσεις πάνω στις ενέργειες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ εξετάστηκαν πιθανότητες για κοινές πρωτοβουλίες με στόχο την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης.

Ο κ. Μητσοτάκης επίσης είχε διάφορες συναντήσεις με αξιόλογα στελέχη διεθνών επιχειρήσεων στο Νταβός. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ενεργειακής εταιρείας RWE, Markus Krebber, τη διευθύνουσα σύμβουλο της Visa για Ευρωπαϊκές δραστηριότητες, Charlotte Hogg, και τον πρόεδρο για επιχειρηματικές δραστηριότητες του ομίλου GMR, Srinivas Bommidala.

Χθες, ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης είχε ακόμα μία σειρά σημαντικών συναντήσεων με κορυφαία στελέχη μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, όπως η Google, η Alphabet και η Intel.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Bloomberg, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας την ανάπτυξη της ταχύτερα από τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Τόνισε επίσης την εντυπωσιακή μείωση του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ και τη σταθερή πρόοδο της χώρας στον τομέα των άμεσων ξένων επενδύσεων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...