Τιτανικός: Αυτοί είναι οι δύο δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στο εξαφανισμένο υποβρύχιο

Δυο δισεκατομμυριούχοι βρίσκονταν ανάμεσα στους 5 ανθρώπους που επέβαιναν στο υποβρύχιο που εξαφανίστηκε την Κυριακή (18.6.2023) κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού και έκτοτε δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του παρά τις έρευνες του Λιμενικού των ΗΠΑ και του Καναδά.

Ο ένας μεγιστάνας που επέβαινε στο υποβρύχιο Titan, που χάθηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού είναι ο Χάμις Χάρντινγκ, το όνομα του οποίου έγινε γνωστό σχεδόν αμέσως μετά το συμβάν.

Ο άλλος δισεκατομμυριούχος που ήταν στο Titan είναι ο Πακιστανός επιχειρηματίας Σαχζάντα Νταγούντ. Το τραγικό στην δική του ιστορία είναι ότι μαζί του στο υποβρύχιο που ξεκίνησε για μια βόλτα στο ναυάγιο του Τιτανικού, ήταν και ο γιος του Σουλεϊμάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά τους.

Το υποβρύχιο, το οποίο ανήκει στην εταιρεία OceanGate Expeditions, ξεκίνησε την κατάδυσή του την Κυριακή, προτού χαθεί η επαφή μαζί του λιγότερες από δύο ώρες αργότερα οδεύοντας προς το ναυάγιο του Τιτανικού, σύμφωνα με τις αρχές.

Το καταδυόμενο σκάφος διαθέτει οξυγόνο για να μπορεί να μείνει κάτω από τη θάλασσα για 96 ώρες. Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το νερό ή αν έχει αναδυθεί και για κάποιο λόγο δεν μπορεί να επικοινωνήσει.

Ο Πακιστανός μεγιστάνας

Ο Σαχζάντα Νταγούντ ο οποίος είναι στο υποβρύχιο μαζί με τον γιο του είναι ένας από τους πιο πλούσιους Πακιστανούς. Είναι αντιπρόεδρος του ομίλου Engro, με έδρα το Καράτσι του Πακιστάν. «Προς το παρόν έχει χαθεί η επαφή με το καταδυόμενο σκάφος και οι διαθέσιμες πληροφορίες είναι λίγες», πρόσθεσε η οικογένειά του.

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος

Η OceanGate Expeditions είχε αναφέρει νωρίτερα σε ανακοίνωσή της ότι μεταξύ των επιβαινόντων είναι ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Χάμις Χάρντινγκ. Ο 58χρονος αυτός επιχειρηματίας και λάτρης του διαστημικού τουρισμού είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας πώλησης ιδιωτικών τζετ Action Aviation με έδρα το Ντουμπάι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, ο Χάμις Χάρντινγκ CEO της Action Aviation είχε γράψει στα social media ότι ακολούθησε την OceanGate ως «ειδικός αποστολής».

Ο δισεκατομμυριούχος είναι λάτρης της περιπέτειας και μάλιστα συμμετείχε στην πέμπτη διαστημική πτήση της Blue Origin το 2022 ενώ κατέχει και το ρεκόρ Γκίνες για την ταχύτερη περιήγηση στη Γη (46 ώρες, 40 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα) μέσω του Βόρειου και του Νότιου Πόλου με αεροσκάφος.

Ο Βρετανός είχε ανακοινώσει ότι η επίμαχη κατάδυση ήταν πιθανό να είναι η πρώτη και η μόνη επανδρωμένη με προορισμό τον Τιτανικό μέσα στο 2023 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

Ο Γάλλος ερευνητής

Το τέταρτο πρόσωπο που επέβαινε στο υποβρύχιο είναι ο 77χρονος Γάλλος εξερευνητής Πολ-Ανρί Ναρζολέ, διευθυντής υποβρύχιων ερευνών στην εταιρεία που έχει τα δικαιώματα για το ναυάγιο του Τιτανικού.

Ο Γάλλος είναι πρώην πλοίαρχος του ναυτικού, ενώ είναι και δύτης.

Ο πρόεδρος της OceanGate

Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, ο πέμπτος επιβάτης του υποβρυχίου είναι ο Στόκτον Ρας, ιδρυτής και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της OceanGate στην οποία ανήκε το σκάφος.

Η εταιρεία αυτήν την περίοδο εκτελεί την πέμπτη «αποστολή» της στον Τιτανικό από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Η αποστολή αυτή ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει την Παρασκευή, με την κατάδυση να είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή, και να ολοκληρωθεί την Πέμπτη.

Το ταξίδι, που κοστίζει 250.000 δολάρια το άτομο, ξεκίνησε από το Σεντ Τζονς, στη Νέα Γη του Καναδά και θα έφτανε στο ναυάγιο, που απέχει περίπου 600 χιλιόμετρα. Για να δουν το κουφάρι του πλοίου, οι τουρίστες επιβιβάζονται στο Titan, ένα καταδυόμενο σκάφος χωρητικότητας πέντε ατόμων, που χρειάζεται περίπου 2 ώρες για να καταδυθεί στα 3.800 μέτρα.

Οι έρευνες και το οξυγόνο που εξαντλείται

Το Λιμενικό των ΗΠΑ και του Καναδά συνεχίζει και σήμερα με πλοία και αεροσκάφη τις έρευνες για τον εντοπισμό του υποβρυχίου σε μια περιοχή περίπου 1.450 χιλιόμετρα ανατολικά του Κέιπ Κοντ, στο βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, και σε βάθος περίπου 4.000 μέτρων.

Κανένα ίχνος δεν έχει φανεί ως τώρα από το σκάφος, ενώ οι στιγμές αγωνίας για την τύχη των αγνοουμένων κορυφώνονται, καθώς το οξυγόνο στο σκάφος θα εξαντληθεί σε 48 ώρες.

Η Mirror ανέφερε ότι το οξυγόνο πρόκειται να εξαντληθεί στις 8 το πρωί (ώρα Ελλάδας) της Πέμπτης (22.6.2023).

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ