Τη βίλα της φωτογραφίας στη Μύκονο έφτιαξε εκδότης με κέρδη από τον Τύπο

Προς πώληση πάλι το άλλοτε παλάτι του Κωστόπουλου στη Μύκονο και με τιμή δεκαπλάσια περίπου από την προηγούμενη πώλησή του.

Η βίλα (σαν μικρή γειτονιά) της φωτογραφίας φτιάχτηκε με λεφτά του Τύπου –καθαρά λεφτά, βεβαίως. Ήταν η εποχή που, ακόμα, οι επιτυχημένες εκδόσεις πουλούσαν τρελά και οι εκδότες, παραδοσιακοί και περιστασιακοί, επένδυαν στο χαρτί και αν τους «έβγαινε» η προσπάθεια (και συνήθως τους «έβγαινε») οι πωλήσεις εκσφενδονίζονταν στα ύψη. Δεν μιλάμε μόνο για το σχετικά πρόσφατο παρελθόν, μιλάμε και για το απώτερο. Το 1955, όπως είχαμε σημειώσει από ειδικό ένθετο αφιέρωμα της Ελευθεροτυπίας για τον Τύπο, το 2001, ο λαϊκός.

Θησαυρός του Γιάννη Παπαγεωργίου πουλούσε 36.000 τεύχη την εβδομάδα και ο Ταχυδρόμος του Λαμπράκη 39.400. Τα λεφτά ήταν πολλά και έφερναν περισσότερα καθώς γίνονταν νέα έντυπα, ιδιόκτητες κτιριακές στέγες, πιεστήρια και άλλες τεχνολογικές επεκτάσεις.

Το 1989, σύμφωνα πάντα με εκείνο το προ 22 χρόνων ένθετο της «Ε», ο μέσος όρος πωλήσεων των αθηναϊκών εφημερίδων ήταν 1.100.000 φύλλα ημερησίως –αριθμός που φαίνεται ασύλληπτος σήμερα.

Αργότερα, περί τα τέλη της δεκαετίας του ΄80, και στο πρώτο μισό της δεκαετίας του ΄90, ήλθαν με σαρωτικό δυναμισμό τα λάιφ στάιλ περιοδικά, κυρίως δια χειρός και εμπνεύσεων του Πέτρου Κωστόπουλου. Ήταν έντυπα που έφτασαν σε εκπληκτικές κυκλοφορίες και έφεραν τεράστια κέρδη στον ιδιοκτήτη τους. Τόσα που του επέτρεψαν να χτίσει τη βίλα του στα Χουλάκια, «ένα μέρος στη Μύκονο όπου τότε δεν υπήρχε τίποτα και οι τιμές των οικοπέδων ήταν πολύ χαμηλές» όπως διαβάζουμε στο intronews.gr, το σάιτ που διευθύνει ο Κωστόπουλος, και το οποίο γράφει ότι η βίλα πρόκειται να πουληθεί πάλι, από τον τωρινό ιδιοκτήτη της, με τίμημα 50 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή σχεδόν 10 φορές πάνω από την αγορά του, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ.

Μετά τη ανέγερση της βίλας Κωστόπουλου τα Χουλάκια τράβηξαν το ενδιαφέρον και χτίστηκαν περίπου 300 βίλες, κάνοντας την περιοχή μία από τις πιο ακριβές του νησιού.

Η βίλα ανήκε στον εκδότη έως το 2012 και μετά τη πτώχευση της ΙΜΑΚΟ περιήλθε στην Eurobank και ακολούθως εξαγοράστηκε από τον Τσαρλς Γουόρθινγκτον, διάσημο κομμωτή. Η βίλα βρίσκεται σε έκταση 6.500 τ.μ. και έχει οκτώ δωμάτια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...