Την «τιμωρητική ψήφο» κυνηγάει ο Τσίπρας

Το μήνυμα ότι η αποτελεσματικότερη ψήφος τιμωρίας στον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει ανεβάσει σε πρώτο πλάνο ο Αλέξης Τσίπρας στις ομιλίες του.

Ειδικότερα, τις τελευταίες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας δεν απευθύνεται μόνο στους προοδευτικούς πολίτες αλλά καλεί και τους συντηρητικούς πολίτες που είναι απογοητευμένοι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να την τιμωρήσουν με ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας κατά κανόνα να επηρεάσει τους αναποφάσιστους.

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα, είναι μονόδρομος για τον δημοκρατικό πολίτη η ήττα του Μητσοτάκη, προκειμένου να μην επαναλάβει μια τετραετία τα ίδια και χειρότερα, και η ήττα Μητσοτάκη θα επέλθει αντικειμενικά από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεπώς η αποτελεσματική ψήφος ήττας της Ν.Δ. Και μόνο αυτή “τιμωρεί” με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τους υπεύθυνους για όσα έχει υποστεί η χώρα τα τελευταία χρόνια. Γιατί δεν υπάρχει πιο σκληρή τιμωρία για τους πρίγκιπες, τους γόνους, τους σπόνσορες και τη διαπλοκή από την απώλεια της εξουσίας τους». Αυτό αναφέρει στο άρθρο του στην Κυριακάτικη Αυγή, συμπυκνώνοντας όλες τις σχετικές αναφορές των τελευταίων ημερών.

Το κάλεσμα σε τιμωρητική ψήφο, έχει περάσει σε πρώτο πλάνο, ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί στο κάδρο και το θετικό μήνυμα: υπογραμμίζει πως η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι και ψήφος ευθύνης, καθώς θα επιτρέψει την υλοποίηση του Συμβολαίου για την Αλλαγή που θα δώσει ελπίδα και ανάσα στους πολίτες.

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα, η ψήφος στον Μητσοτάκη μετά από όσα έκανε αυτή την τετραετία, την εγκατάλειψη στο σιδηρόδρομου που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών, την διαχείριση της πανδημίας και της κρίσης πληθωρισμού, θα ισοδυναμεί με ψήφο που «ξεπλένει» τα έργα του και καθιστά τους πολίτες «συνένοχους».

Το ερώτημα είναι: Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συσπειρώσει δυνάμεις που να εμπιστευτούν το πρόγραμμά του ή θα αρκεστεί στο να κυνηγάει την τιμωρία της προηγούμενης κυβέρνησης;

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ