Τεράστιο deal 160 εκατομμυρίων ευρώ για τον Μαρινάκη


Ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης ολοκλήρωσε σημαντική συμφωνία, προχωρώντας σε ένα μεγάλο deal 160 εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα, πούλησε το 18% της ναυτιλιακής Capital Product Partners σε έναν κυπριακό όμιλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε στο αμερικανικό χρηματιστήριο, η Capital Maritime πούλησε 10 εκατ. μετοχές της Capital Product Partners στη Yoda PLC έναντι 16 δολαρίων τη μετοχή. Με αυτήν την κίνηση, ο κυπριακός όμιλος καθίσταται ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της ναυτιλιακής, με ένα εντυπωσιακό deal ύψους 160 εκατ. δολαρίων.

Διαβάστε οπωσδήποτε: «Βόμβα» από τον Ιβάν Σαββίδη: Το νέο μεγάλο δώρο στον ΠΑΟΚ

Σύμφωνα με τη Yoda, αυτή η συναλλαγή εντάσσεται στο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας για περαιτέρω επενδύσεις και επέκταση των δραστηριοτήτων της στον ναυτιλιακό τομέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η CPLP (Capital Product Partners) είναι μια διεθνής ναυτιλιακή εταιρεία που ασχολείται με τη θαλάσσια μεταφορά φυσικού αερίου.

Η CPLP είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ και είναι ιδιοκτήτρια σύγχρονων πλοίων μεταφοράς LNG, με 8 πλοία σε λειτουργία και δέκα υπό παραγγελίες που θα ολοκληρωθούν εντός των επόμενων 3 ετών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ