Τα 5+1 «αντάρτικα» στις Περιφέρειες που προκαλούν τρόμο στο Μαξίμου

Οι βασικές εστίες ανησυχίας στο Μαξίμου, όσον αφορά στις περιφερειακές εκλογές είναι οι εξής:

  1. Απέναντι στον νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη κατεβαίνει ο πρώην βουλευτής Κοζάνης της Ν.Δ. Γιώργος Αμανατίδης, που διαγράφηκε πρόσφατα από το κόμμα γι’ αυτή την απόφασή του.
  2. Η Ρόδη Κράτσα έχει να αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τη Ν.Δ. πρώην δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή στα Ιόνια Νησιά.
  3. Στη Στερεά Ελλάδα ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός έχει εκ δεξιών τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. και των ΑΝ.ΕΛΛ. στην Εύβοια Κώστα Μαρκόπουλο.
  4. Στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, ο Χριστόδουλος Τοψίδης, που είχε ηττηθεί «στο νήμα» το 2019, προέρχεται επίσης από τη Ν.Δ..
  5. Ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Αλκιβιάδης Στεφανής καλείται να εκτοπίσει τον νυν περιφερειάρχη Κώστα Μουντζούρη, που προέρχεται από τη Ν.Δ.

Οι διαφωνίες Μαξίμου – Πατούλη

Για τον Μητσοτάκη, ο «πονοκέφαλος» θα ήταν ισχυρότερος, αν ο Γιώργος Πατούλης διεκδικούσε την ανανέωση της θητείας του στην Περιφέρεια Αττικής, μετά το άδειασμα που υπέστησε.

Το γνωστό «σίριαλ» ζεϊμπέκικο του κ. Πατούλη -ενώ μαίνονταν οι πυρκαγιές- αποτέλεσε το πάτημα για τον Κ. Μητσοτάκη ώστε να αφαιρέσει από τον απερχόμενο περιφερειάρχη το χρίσμα και να το δώσει στον «αξιόπιστο» Νίκο Χαρδαλιά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...