Τα κοινοβούλια της Ουγγαρίας και της Τουρκίας δεν εντάσσουν συζήτηση για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

ο θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν είναι ακόμη στην ατζέντα του ουγγρικού και του τουρκικού κοινοβουλίου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο.

Στη σελίδα του στα κοινωνικά δίκτυα ο Ούγγρος υπουργός έγραψε ότι κατά τη συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ένα από τα κύρια θέματα ήταν η επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, όπως δημοσιεύει το TASS .

Σύμφωνα με τον Σιγιάρτο, βουλευτές από την Ουγγαρία και την Τουρκία δεν έχουν ακόμη συμπεριλάβει αυτό το θέμα στην ημερήσια διάταξη.

«(Η Σουηδία) θα έκανε καλά να δείξει κάποιο σεβασμό», έγραψε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει κατά την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη ότι η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα καταστεί δυνατή όχι μόνο με την ψήφιση απαραίτητων νόμων αλλά και με την εφαρμογή τους, επιμένοντας στις απαιτήσεις της χώρας του για την ένταξη της Σουηδίας στον Οργανισμό.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η Ουγγαρία και η Τουρκία συμφώνησαν να αλληλοϋποστηρίζονται στο ΝΑΤΟ, όπως είχε δηλώσει ο Ούγγρος Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου Πίτερ Σιγιάρτο Péter μετά από τηλεφωνική συνομιλία με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ