Τέμπη: Πως έγινε η απομάστευση των συνομιλιών για το έγκλημα την 1η Μαρτίου

Οι περισσότεροι αποδέχονται την παράνομη επεξεργασία και διαρροή των συνομιλιών από τη νύχτα του Εθνικού εγκλήματος στα Τέμπη, πολύ πριν αυτές οι συνομιλίες παραληφθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Το γεγονός αυτό από μόνο του, συνιστά αυτοτελές έγκλημα για το οποίο ήδη θα έπρεπε να έχει παρέμβει αυτεπάγγελτα η ελληνική δικαιοσύνη αλλά και η ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Το Newsbreak.gr αναφέρει το πως ακριβώς έγινε η απομάστευση των συνομιλιών από το καταγραφικό του οργανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωινό της πρώτης Μαρτίου, ενώ βαγόνια και ανθρώπινες σάρκες καίγονταν από τις φλόγες – απόρροια της έκρηξης λόγω ύπαρξης «αδιευκρίνιστης ύλης», τρία πρόσωπα σπεύδουν στην οδό Καρόλου. Στο γραφείο στο οποίο στεγάζεται η διεύθυνση κυκλοφορίας, όπου και υπάρχουν τα καταγραφικά.

Με απόλυτη μυστικότητα, ο Τ, ο Δ. και ο Κώστας Χρυσάγης, ο οποίος σκοτώθηκε στο μυστηριώδες δυστύχημα τρεις ημέρες πριν καταθέσει στον ειδικό εφέτη – ανακριτή, προχωρούν στην απομάστευση των ηχητικών ντοκουμέντων – συνομιλιών. Εκεί ακριβώς, φτιάχνεται το περιβόητο «στικάκι».

Κάποια στιγμή, ένα άλλο στέλεχος εισέρχεται στο γραφείο και το διώχνουν κακήν – κακώς.

Σύμφωνα πάντα με το newsbreak.gr, στις 11 η ώρα το πρωί, οι τρεις εγκαταλείπουν τα γραφεία στην οδό Καρόλου μέσα σε ένα μαύρο τζιπ.

Με απλά λόγια, η καταγραφή των συνομιλιών σε φορητό μέσο αποθήκευσης, είχε τελειώσει πριν από τις 11 το πρωί, της 1ης Μαρτίου. Και όμως, το ηχητικό υλικό περιήλθε στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τουλάχιστον 24 ώρες αργότερα!

Είχε προηγηθεί η διαρροή μονταρισμένο μάλιστα υλικού από τις συνομιλίες, το βράδυ της ίδιας ημέρας, δηλαδή της 1ης Μαρτίου, σε φιλοκυβερνητικό μέσο. Μια διαρροή που λίγες ώρες μετά έγινε κύριο επιχείρημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος με γκριμάτσα «αηδίας» δήλωσε «συγκλονισμένος» από τις συνομιλίες που «άκουσε»! Όχι φυσικά από τις αρμόδιες αρχές που δεν τις είχαν καν στα χέρια τους, αλλά από τα δύο φιλικά προς αυτόν διαδικτυακά ΜΜΕ που διακίνησαν το χαλκευμένο υλικό!

Τα στοιχεία από την κατάθεση του Κώστα Χρυσάγη, στις 14 Μαρτίου 2023, στους εμπειρογνώμονες, έχουν τεράστιο ενδιαφέρον, διότι αναφέρουν και τον έτερο που βρισκόταν στο γραφείο της Καρόλου. Πρόσωπο το οποίο ακόμα και σήμερα πρωταγωνιστεί στην υπόθεση – στην συγκάλυψη όπως υποστηρίζουν άτομα που γνωρίζουν

Λίγες ημέρες μετά, ο Κώστας Χρυσάγης σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Αθηνών – Σουνίου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ