Τέμπη: Πιέσεις για διεύρυνση του καταλόγου μαρτύρων

Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που επισημαίνει την έλλειψη πολιτικής αμεροληψίας στη δικαστική έρευνα για το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, έχει προκαλέσει σημαντική πίεση στην κυβερνητική πλειοψηφία. Υπάρχει έντονη απαίτηση για κλήση ουσιαστικών μαρτύρων στην εξεταστική επιτροπή, κυρίως μετά τον αποκλεισμό ερευνών σε βάρος δύο πρώην υπουργών Μεταφορών από το Κοινοβούλιο.

Στελέχη από την αντιπολίτευση, όπως ο Βασίλης Κόκκαλης από τον ΣΥΡΙΖΑ και η Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ, μαζί με άλλα κόμματα, έχουν ζητήσει την επέκταση του καταλόγου των μαρτύρων. Ειδικότερα, τονίζεται η σημασία της κλήσης σημαντικών μαρτύρων, όπως ο Κώστας Γενιδούνιας και ο Κώστας Σπηλιόπουλος, για να αποσαφηνιστούν κρίσιμες πτυχές της υπόθεσης.

Η ΝΔ, μέσω του εισηγητή Λάζαρου Τσαβδαρίδη, αντέτεινε ότι ο κατάλογος των μαρτύρων θα οριστικοποιηθεί σύντομα, ενώ υπογράμμισε την αντίδραση της κυβέρνησης στις κατηγορίες περί παραβιάσεων του κράτους δικαίου, χαρακτηρίζοντας την κριτική ως πολιτικό παιχνίδι ενόψει ευρωεκλογών.

Η ένταση οξύνθηκε όταν ο Παράσχος Παπαδάκης από την Ελληνική Λύση χρησιμοποίησε τον όρο “μπανανία” για να περιγράψει την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα, προκαλώντας αντιδράσεις από την πλευρά της ΝΔ.

Η εξέλιξη αυτή υποδηλώνει μια σημαντική εσωκομματική μάχη εν όψει του συνεδρίου, με την αντιπολίτευση να υποστηρίζει ότι η προτεινόμενη υβριδική διαδικασία εκλογής θα μπορούσε να αλλοιώσει τους συσχετισμούς λόγω της ελλείψεως ασφαλιστικών δικλείδων για ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...