«Σχεδόν γυμνοί…» – Αντιδράσεις για το πάρτι στη Μόσχα με το ακραίο dress code – Παρούσα η βαφτιστήρα του Πούτιν

Ένα event στο οποίο παρευρέθηκαν πολλές διάσημες προσωπικότητες στη Μόσχα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από ρωσικούς πολιτικούς και ενθουσιώδεις χριστιανούς. Αυτοί καλούν τις αρχές να επιβάλουν ποινές στους προσκεκλημένους και τους διοργανωτές της εκδήλωσης, κατηγορώντας τους για παραβίαση των νόμων που απαγορεύουν την “gay προπαγάνδα”.

Το πάρτι, οργανωμένο από μία από τις πιο δημοφιλείς influencers στο Instagram, Anastasia Ivleeva, πραγματοποιήθηκε σε ένα κλαμπ της Μόσχας με ενδυματολογικό κώδικα που ενθάρρυνε τις αποκαλυπτικές εμφανίσεις, “σχεδόν γυμνές”. Στο event συμμετείχαν γνωστοί Ρώσοι, όπως ο ράπερ Vacio, ο Philipp Kirkorov και η Lolita Milyavskaya. Κάποιοι από αυτούς δεν έχουν υποστηρίξει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η παρουσία της Ksenia Sobchak, που φημολογείται ως βαφτιστήρας του προέδρου Πούτιν, έλαβε ιδιαίτερη προσοχή από τα ρωσικά gossip media. Η Ivleeva απάντησε στις κριτικές με ένα ηχητικό μήνυμα στο Telegram, υποστηρίζοντας ότι αξίζει τον κόπο και είναι ικανοποιημένη που προκαλεί συζητήσεις.

Το event προκάλεσε επίσης κριτική για την παραβίαση των ρωσικών νόμων που ποινικοποιούν την “προπαγάνδα” LGBTQ+. Κριτικοί προτρέπουν τις αρχές να ανακαλέσουν συμφωνίες και να επιβάλουν πρόστιμα, ενώ υπογραμμίζουν την έλλειψη ευαισθησίας λόγω του πλούσιου event εν μέσω των συγκρούσεων στην Ουκρανία.

Οι αντιδράσεις υποδηλώνουν την αλλαγή στην κοινωνική προσέγγιση στη Ρωσία, υπό την επιρροή του νέου νόμου που επεκτείνει τις απαγορεύσεις σχετικά με την “προπαγάνδα”. Συγχρόνως, αποτυπώνεται η αντίφαση αυτής της προσέγγισης, καθώς ορισμένοι προσκεκλημένοι δεν έχουν υποστηρίξει την εισβολή στην Ουκρανία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...