Σφοδρή επίθεση Μαρινάκη κατά Ανδρουλάκη

Με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά ΑΕΙ να πηγαίνει στη Βουλή, η κυβέρνηση, μέσω του εκπροσώπου της, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα στηρίξει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε στο Mega ότι «τον νόμο δεν θα τον ψηφίσουμε γιατί θέλουμε μια καθαρή λύση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και όχι την εμπορευματοποίηση που υπονομεύει και ένα σοβαρό μη κρατικό, μη κερδοσκοπικό και, εντέλει, και το δημόσιο πανεπιστήμιο», υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «με το νομοσχέδιο θα έρθουν όλα τα μη κρατικά κερδοσκοπικά -γιατί αυτό κάνουν με το franchising- στο Λεκανοπέδιο. Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη προχθές να δηλώνει πως, αν δεν βγάλουν κάποια πανεπιστήμια καλούς γιατρούς, αυτοί δεν θα βρουν δουλειά. Μα, σοβαρά; Δηλαδή η αγορά θα ρυθμίσει το ακαδημαϊκό επίπεδο;».

Απαντώντας στον Ανδρουλάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών, σήκωσε τους τόνους, λέγοντας ότι η συνέντευξη του Ν. Ανδρουλάκη «ίσως είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποδεικνύει ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι στα λόγια προοδευτικός και στην πράξη εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού», προσθέτοντας ότι «είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση που κάποιος, επειδή δεν θέλει κάτι, ψάχνει να βρει, τη μία μετά την άλλη, τις πιο ασόβαρες, θεωρώ, δικαιολογίες για να μην υπερψηφίσει ένα εμβληματικό νομοσχέδιο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε αναλυτικά στις προϋποθέσεις που το νομοσχέδιο θέτει για την ίδρυση και λειτουργία παραρτημάτων ξένων ΑΕΙ στην Ελλάδα και την αξιολόγησή τους από εθνικές αρχές, αλλά και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αύξηση της χρηματοδότησης των δημοσίων ανώτατων ιδρυμάτων της χώρας (απαντώντας, έτσι, στα επιχειρήματα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το «όχι» στο νομοσχέδιο) για να συμπληρώσει ότι «όλα όσα επικαλείται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προβλέπονται (σ.σ. στο σχέδιο νόμου)».

«Η τελευταία απόδειξη ότι όλα αυτά είναι άλλη μια απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει, όπως μας λέγανε και όπως κι εμείς θέλαμε, να είναι επιτέλους μια αξιόπιστη αντιπολίτευση, αλλά είναι “μία από τα ίδια”, ένα κράμα παθογενειών όλων όσα ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, είναι ότι ένα νομοσχέδιο που ακόμα δεν υπάρχει στην τελική του μορφή, δεν προσπαθεί να φέρει τις προτάσεις του, ρεαλιστικά, για να πάμε μαζί να κάνουμε αυτή τη σημαντική μεταρρύθμιση, αλλά a priori λέει ότι θα το καταψηφίσει», τόνισε, λέγοντας, πάντως, ότι «εμείς θα προχωρήσουμε γιατί, πέραν του ότι αυτό ήταν διαχρονικά θέση μας, το ζητάνε οι πολίτες και η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...