ΣΥΡΙΖΑ: Το βλέμμα σε δήμους και περιφέρειες – Τα ονόματα και τα χρίσματα

Σε πυρετώδεις ρυθμούς στην Κουμουνδούρου ενόψει της μάχης των αυτοδιοικητικών εκλογών, με την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος να συνεδριάζει το προσεχές διάστημα προκειμένου να «σφραγίσει» τις τελικές υποψηφιότητες για τις 13 Περιφέρειες της χώρας και τους μεγάλους δήμους.

Τις τελευταίες ημέρες κορυφώνονται διαβουλεύσεις και συναντήσεις για να κλείσουν οι τελευταίες εκκρεμότητες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν το σύνολο των υποψήφιων περιφερειαρχών έχει «κλειδώσει». Αντίστοιχη είναι η εικόνα και για τους μεγάλους δήμους.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία «εξέτασε» είτε υποψηφιότητες κεντρικών στελεχών που μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ευρύτερα ακροατήρια είτε μη κομματικές υποψηφιότητες με κοινωνική αναγνώριση, στη βάση της αυτονομίας των αυτοδιοικητικών παρατάξεων.

Βασικός στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να υψωθεί ένα «τείχος» στη γαλάζια παντοκρατορία που επιδιώκει η Πειραιώς και ταυτόχρονα να δοθεί ένα συγκεκριμένο αυτοδιοικητικό στίγμα που θα συσπειρώνει ευρύ φάσμα προοδευτικών πολιτών και όχι μόνο.

Τα ονόματα και τα χρίσματα

Ως τις εκλογές του Μάη – Ιούνη επίσης είχαμε και μια πρώτη ανακοίνωση χρισμάτων από τον Αλέξη Τσίπρα σε ΚΕ του Απριλίου που ορισμένα δεν είχαν και την καλύτερη έκβαση.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν η στήριξη που είχε δοθεί στον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά για τον Δήμο της Αθήνας. Ο τελευταίος δεν αποδέχθηκε προσφάτως την όλη στήριξη ενώ παραμένει ανοιχτή η υποψηφιότητά του.

Πάντως μια σειρά νέων ονομάτων έχουν ήδη μπει στην κουβέντα, όπως η στήριξη στον Γιώργο Ιωακειμίδη για την Περιφέρεια Αττικής, στον βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Στέφο για την Περιφέρεια Ηπείρου. Για την Κεντρική Μακεδονία ο Αγγελος Τόλκας ή ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Ο Μενέλαος Μαλτέζος, πρώην βουλευτής Εβρου (πασοκογενής), αν και μέχρι την ΚΕ δεν είχε επίσημη ενημέρωση, και η Τάνια Ελευθεριάδου – για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Για τον Δήμο της Αθήνας έχει ενδιαφέρον πως υπάρχει μια υπόγεια ζύμωση σε μερίδα της Κεντροαριστεράς για κοινό υποψήφιο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...