ΣΥΡΙΖΑ: Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις για το ντιμπέιτ – «Χαστούκια» Παππά και Τζουμάκα κατά Τσακαλώτου

Σε αδιέξοδο κατέληξε η προσπάθεια διεξαγωγής ντιμπέιτ μεταξύ των υποψήφιων Προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, παρά την προσπάθεια που καταβλήθηκε χθες κατά τη συνάντηση των τεσσάρων εκπροσώπων τους να καταλήξουν στην πιθανή ημερομηνία και τη δομή του.

Με δεδομένο ότι μιά τηλεμαχία θα κινητοποιούσε την κοινωνία απέναντι στην εσωκομματική διαδικασία, στη χθεσινή σύσκεψη δόθηκε χρόνος μέχρι την Τετάρτη για να αποσαφηνιστούν προθέσεις και διαδικασίες. Αργά χθες το βράδυ, ωστόσο, με μια ανάρτηση του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος γνωστοποίησε πως το ντιμπέιτ όδευε προς τις Καλένδες, αφού στη θέση του θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τους τέσσερις υποψήφιους Προέδρους στον Πειραιά.

Αναλυτικά, η ανάρτηση Τσακαλώτου:

«Βιώνουμε ένα δραματικό καλοκαίρι, με πυρκαγιές που προκαλούν ανυπολόγιστη καταστροφή στη χώρα, και αναδεικνύουν με τον πιο οδυνηρό τρόπο, την αναποτελεσματικότητα μιας τραγικής κυβέρνησης και ενός ανήμπορου κράτους.

Κατά συνέπεια, η πρόταση για ένα debate, με όρους μάλιστα τηλεοπτικού θεάματος, μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να ιδωθεί υπό το φως των νέων δεδομένων αφού ενδεχόμενη διεξαγωγή του, μέσα σε αυτό το κλίμα, θα έδειχνε αδιαφορία για την κοινωνία και τις πραγματικές της ανάγκες.

Επειδή όμως ο διάλογος με τους πολίτες είναι διαρκές ζητούμενο, προτείναμε τη διεξαγωγή μιας ανοιχτής συζήτησης με τη συμμετοχή και των τεσσάρων υποψηφίων, πρόταση που έγινε δεκτή και θα υλοποιηθεί υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά – που είχε άλλωστε στείλει σχετική πρόσκληση.

Ανοιχτοί πάντοτε στο διάλογο και υπέρμαχοι της ειλικρινούς ανταλλαγής απόψεων και επιχειρημάτων – άλλωστε, με την Έφη, τον Νίκο, τον Στέφανο, δεν είμαστε αντίπαλοι αλλά σύντροφοι – οφείλουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές να έχουμε το μυαλό μας στις ανάγκες της χώρας και των συνανθρώπων μας και, φυσικά, το βλέμμα στραμμένο στην πολιτική και όχι στην επικοινωνία και στις πρόσκαιρες εντυπώσεις».

Αντιδρά η εκπρόσωπος του Τζουμάκα

Διαφορετική εντύπωση, ωστόσο, αποκόμισε η πλευρά του Στέφανου Τζουμάκα, με την εκπρόσωπο του, Κατερίνα Μαμώλη να αναφέρει χθες πως «αυτή η πρόταση δεν έρχεται σε αντιδιαστολή με την πρόταση για διενέργεια τηλεοπτικού διαλόγου με την ευθύνη είτε της ΕΡΤ είτε κάποιου άλλου καναλιού εθνικής εμβέλειας», αναφερόμενη στην κοινή κομματική εκδήλωση:

Αναλυτικά, η ανάρτηση της κ. Μαμώλη:

Αγαπητέ Σύντροφε Ευκλείδη Τσακαλώτο ως εκπρόσωπος στη σημερινή συζήτηση του υποψηφίου Στέφανου Τζουμάκα θα ήθελα να διευκρινίσω τα κάτωθι με αφορμή το παρόν post σας.

Καταρχάς, εγώ εκπροσωπώντας την πλευρά Στ. Τζουμάκα, έθεσα το ζήτημα της αποδοχής εκ μέρους μας της πρότασης της ΝΕ Πειραιά και μάλιστα πρότεινα το ίδιο να αποφασίσει και η ΝΕ Α’ Αθήνας. Δηλαδή να πραγματοποιησεί μια αντίστοιχη εκδήλωση με όλους τους υποψήφιους Προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δεν υπήρξε καμία σχετική ξεχωριστή πρόταση από τον εκπρόσωπο σας, παρά μόνο, αφού το έθεσα, αποδοχή από μέρους όλων των εκπροσώπων των υποψηφίων της πρότασης της ΝΕ Πειραιά και υιοθέτηση και την πρότασης που κατέθεσα να διερευνηθεί η αντίστοιχη δυνατότητα και για την Αθήνα.

Ωστόσο, αυτή η πρόταση δεν έρχεται σε αντιδιαστολή με την πρόταση για διενέργεια τηλεοπτικού διαλόγου με την ευθύνη είτε της ΕΡΤ είτε κάποιου άλλου καναλιού εθνικής εμβέλειας. Την ποιότητα του εν λόγω διαλόγου προφανώς και θα τη διασφαλίσετε εσείς οι ίδιοι ως υποψήφιοι, καθώς έχετε και τις αρχές και την επάρκεια να αντιπαρατεθείτε με σεβασμό και με βάση τις απόψεις σας. Άλλωστε, έχετε οι 4 σας ήδη συμφωνήσει σε αυτή τη βάση προ 20ημέρου.

Επιπροσθέτως, ειδικά για το θέμα του τηλεοπτικού διαλόγου, όπως πρότεινα από μεριάς της υποψηφιότητας του Στέφανου Τζουμάκα, μπορεί να διασφαλιστεί η διενέργεια κύκλου ερωτήσεων τόσο για θέματα της χώρας όσο και του κόμματος, άλλωστε η εκλογή Προέδρου αφορά το κυβερνητικό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προφανώς όπως, πολύ σωστά αναφέρετε θα πρέπει ο τηλεοπτικός διάλογος να είναι ενταγμένος στην κοινωνική συγκυρία και όχι εν κενώ πολιτικά. Σας εύχομαι καλή συνέχεια.

Νίκος Παππάς: Δύο ντιμπέιτ

Ταυτόχρονα, από πλευράς του υποψηφίου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Νίκου Παππά υπογραμμίζεται πως από την πρώτη στιγμή πρότεινε τη διεξαγωγή δύο τηλεοπτικών συναντήσεων μεταξύ των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η πρόταση υπηρετούσε και υπηρετεί την ανάγκη για δημοσιότητα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και για συμμετοχή της κοινωνίας, σύμφωνα με το περιβάλλον του.

Σε σχετική χθεσινή συνάντηση προτάθηκε, συμπληρωματικά, η διεξαγωγή ανάλογων συζητήσεων με διοργανωτές Νομαρχιακές Επιτροπές του κόμματος. Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε οι λεπτομέρειες της τηλεοπτικής συζήτησης να οριστούν σε επόμενη συνάντηση των υποψήφιων προέδρων. Αμέσως μετά ο σ. Τσακαλώτος, με ανακοίνωσή του, προχώρησε σε διαφορετική ερμηνεία όσων συμφωνήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση, απορρίπτοντας τον τηλεοπτικό διάλογο, επισημαίνει η πλευρά Παππά, γνωστοποιώντας πως ζητήσαμε αρμοδίως και δημόσια να αποκατασταθούν τα συμφωνηθέντα.

Αυτή τη στιγμή από τις τέσσερις υποψηφιότητες υπάρχει μία αρνητική και δύο θετικές τοποθετήσεις όσον αφορά την τηλεοπτική συζήτηση. Θεωρούμε βέβαιο ότι τελικά θα έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε πανελλαδικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορεί να παραμερίσει όλα τα εμπόδια που επιβάλλει η Ν.Δ. και να αποτελέσει τον νέο φορέα όλων των προοδευτικών πολιτών, για την αντιστροφή της πορείας της χώρας. Τέλος, σημειώνουμε ότι όσα αναφέρονται από την πλευρά του Στέφανου Τζουμάκα είναι απολύτως αληθή, καταλήγει το περιβάλλον του κ. Παππά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...