ΣΥΡΙΖΑ: Παρωδία με τον Νίκο Παππά στην Αθήνα

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για αναζήτηση υποψηφίου στην Αθήνα, τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, εξελίσσεται σε παρωδία.

Το καταληκτικό όριο ανακοίνωσης υποψηφιοτήτων, στα τέλη του μήνα, πλησιάζει επικίνδυνα, οι υποψήφιοι για την προεδρία είναι απασχολημένοι με τα δικά τους ζητήματα, (ενημερώνοντας όπως η Αχτσιόγλου με ποια βιβλία θα αναχωρήσουν για τις διακοπές τους), ενώ το κόμμα ψάχνεται και ψάχνει υποψηφίους για την πρωτεύουσα αλλά και για στρατηγικής σημασίας δήμους.

Εκτός Κουμουνδούρου

Αντιπροσωπία του κόμματος συναντήθηκε χθες εκτός Κουμουνδούρου, σε ουδέτερο έδαφος, με τον πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή Νίκο Παππά, προκειμένου επί μιάμιση ώρα να διακριβώσει τις προθέσεις του και να καταλήξει σε κάποιο κοινά αποδεκτό πλαίσιο συνεργασίας.

Αν κρίνουμε από την απροθυμία για περαιτέρω δηλώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά σε ακόμα ένα ναυάγιο, είτε ευοδωθεί η συμφωνία είτε όχι. Κι αυτό γιατί ο σκληρός φατριακός ανταγωνισμός απέτρεψε την αναζήτηση μιας πολιτικής προσωπικότητας που θα μπορούσε να αμφισβητήσει την ασταθή ηγεμονία του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τους Αθηναίους ο πλέον αποτυχημένος δήμαρχος της Μεταπολίτευσης.

Κομματικά στελέχη προβληματίζονται από τη δυστοκία, δηλώνοντας παρασκηνιακά ότι διαγράφεται ο κίνδυνος να περάσει στον 2ο γύρο, αντί του κομματικού εκλεκτού, ο Κασιδιάρης, οπότε θα συρθούν εκόντες άκοντες οι πολίτες να στηρίξουν τον σημερινό δήμαρχο…

Σιγή

Μετά τη συνάντηση με τον Παππά, τα στελέχη του κόμματος Κατερίνα Κνήτου, από τον τομέα Αυτοδιοίκησης, Παναγιώτης Ρήγας, πρώην γραμματέας, Μάγκυ Δούση, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και Νάσος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της κομματικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα. Αρμόδιες κομματικές πηγές την ίδια ώρα παρέπεμπαν στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Τα ονόματα που «παίζουν» είναι ήδη γνωστά. Πρόκειται για τους πρώην βουλευτές Κώστα Ζαχαριάδη και Νίκο Φίλη, την Όλγα Μπαλαούρα, που έχει προταθεί από την «Ανοιχτή Πόλη», τον εργατολόγο Κώστα Τσουκαλά, τον οποίον πρότεινε ο Διονύσης Τεμπονέρας και τον Πέτρο Φιλίππου, πρώην αντιπεριφερειάρχη με τη Ρένα Δούρου και πρώην δήμαρχο Σαρωνίδας, ο οποίος αυτοπροτάθηκε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...