ΣΥΡΙΖΑ: Νέο επεισόδιο στο «σήριαλ» για τον Δήμο Αθηναίων

Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπεται εκ νέου η απόφαση για το πρόσωπο που θα λάβει το χρίσμα του κόμματος για τον Δήμο Αθηναίων όπου θα τεθούν στο τραπέζι όσα συζητήθηκαν μεταξύ στελεχών της Κουμουνδούρου και του καλαθοσφαιριστή Νίκου Παππά.

Τετραμελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε Χθες με τον κ. Παππά προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις του καλαθοσφαιριστή για το Δήμο Αθηναίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που κράτησε περισσότερο από 1,5 ώρα, επικράτησε καλό κλίμα και ο κ. Παππάς φέρεται να εξέφρασε ενδιαφέρον για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα. Ωστόσο, δεν βγήκε «λευκός καπνός» αφού και οι δύο πλευρές έθεσαν τους όρους τους. Σημειώνεται ότι στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ μετείχαν ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Πάνος Ρήγας, η Κατερίνα Κνήτου και η Μάγκυ Δούση.

Το ζήτημα του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων θα συζητηθεί σήμερα στις 16:00 σε νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας η οποία αφού ενημερωθεί για όσα συζητήθηκαν στη χθεσινή συνάντηση, καθώς και για τους όρους του καλαθοσφαιριστή, θα κληθεί να λάβει τις τελικές αποφάσεις της. Έχει σημασία να υπογραμμιστεί, πάντως, ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποφασίστηκε μετά από ψηφοφορία ότι παραμένει σε ισχύ η παλαιότερη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Παππά. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο πραγματοποιήθηκε άλλωστε και η χθεσινή συνάντηση με τον καλαθοσφαιριστή ο οποίος μετά τις βουλευτικές εκλογές είχε λάβει αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να απορρίψει όμως ρητά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος.

Αν τελικά δεν ευδοκιμήσει η προσπάθεια για υποψηφιότητα του κ. Παππά τότε το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η Πολιτική Γραμματεία να επιλέξει κάποιο από τα πρόσωπα που έχουν ήδη προταθεί. Πληροφορίες αναφέρουν, όμως, ότι δεν αποκλείεται ο ΣΥΡΙΖΑ να στραφεί και σε κάποιο πρόσωπο-έκπληξη.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχει προταθεί για τον Δήμο Αθηναίων ο πρώην βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης, ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς, το στέλεχος της Ανοιχτής Πόλης, Όλγα Μπαλαούρα και ο πρώην Δήμαρχος Καλυβίων και Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου.

Στις προτάσεις για το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αθηναίων αναφέρθηκε χθες και ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος. Αφού ξεκαθάρισε ότι οι υποψηφιότητες δεν αφορούν τάσεις και «δεν έχουν τασικές αφετηρίες» υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε στην Κεντρική Επιτροπή του να υποστηρίξει μια προσπάθεια που θα έκανε και κάνει ο Νίκος Παππάς, «για να κάνουμε ένα προοδευτικό σχήμα και να αμφισβητήσουμε τη δημαρχία του κ. Μπακογιάννη, γιατί θεωρώ ότι δεν ήταν παραγωγική, δεν βοήθησε όσο χρειάζεται την Αθήνα». «Αν δεν πετύχει η προσπάθεια του Νίκου Παππά, την οποία εμείς θα υποστηρίξουμε και κάνουμε συζητήσεις αυτήν την περίοδο για να δούμε πως διαμορφώνεται το ψηφοδέλτιο και το πρόγραμμα, τότε ίσως χρειαστούν εναλλακτικά ονόματα, για αυτό και τα διερευνούμε» σημείωσε ο κ. Φάμελλος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...