Συμφωνία Ισραήλ, ΗΠΑ και Αιγύπτου για εκεχειρία στη νότια Λωρίδα της Γάζας

Οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος και το Ισραήλ συμφώνησαν στην επιβολή εκεχειρίας στη νότια Λωρίδα της Γάζας, η οποία θα συμπέσει με το άνοιγμα του περάσματος της Ράφα, που συνδέει τον παλαιστινιακό θύλακα με την Αίγυπτο, όπως δήλωσαν δύο αιγυπτιακές πηγές.

Οι πηγές επεσήμαναν ότι η εκεχειρία στην νότια Λωρίδα της Γάζας θα διαρκέσει αρκετές ώρες, αν και δεν διευκρίνισαν πόσες ακριβώς. Επίσης σημείωσαν ότι οι τρεις χώρες συμφώνησαν το πέρασμα της Ράφα να παραμείνει ανοικτό ως τις 17:00 σήμερα στο πλαίσιο μιας αρχικής επαναλειτουργίας του για μία ημέρα.

Ωστόσο η παλαιστινιακή Χαμάς επεσήμανε ότι δεν διαθέτει πληροφορίες για τη συμφωνία ανθρωπιστικής εκεχειρίας.

Από την πλευρά τους ο ισραηλινός στρατός και η αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες.

Έτοιμο για τη χερσαία επίθεση στο Ισραήλ

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη εμφανίζεται την ίδια ώρα το Ισραήλ, καθώς διαμηνύει πως όλα είναι έτοιμα για μια χερσαία επίθεση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής ο ισραηλινός στρατός φαίνεται να μην προχωρά στο επόμενο βήμα.

Εξάλλου, μια χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας με στόχο τους τρομοκράτες της Χαμάς θα έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο για το Ισραήλ όσο και για την Παλαιστίνη. Την Κυριακή δημοσίευμα των New York Times ήθελε την χερσαία επίθεση του Ισραήλ να καθυστερεί λόγω καιρού, ωστόσο το σενάριο αυτό αμφισβητείται πλέον.

Εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, ο Άριε Σαρούζ Σαλικάρ, μιλώντας στην γερμανική τηλεόραση σημείωσε πως δεν ήταν οι αντίξοες καιρικές συνθήκες ο λόγος της αναβολής της προβλεπόμενης ευρείας κλίμακας χερσαίας επιχείρησης του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ