Συγκλονιστικές αποκαλύψεις: Η σύσκεψη υποστηρικτών της Αχτσιόγλου για νέο κόμμα – Ο ρόλος των αδελφών Τζανακόπουλου

Ξεκίνησε η επόμενη μέρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τους αντιφρονούντες να ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους με το βλέμμα στη διάσπαση. Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε, μία σημαντική διαδικτυακή διαβούλευση εκατοντάδων στελεχών που βρίσκονται στον πυρήνα υποστηρικτών της Έφης Αχτσιόγλου και πλέον νιώθουν ξένοι στο κόμμα που δημιουργεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αυτή η μυστική διαδικτυακή σύσκεψη, η οποία δεν δόθηκε στη δημοσιότητα για ευνόητους λόγους, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη και συμμετείχαν πάνω από 700(!) στελέχη του κόμματος. Μεταξύ άλλων συμμετείχαν και τα αδέρφια Τζανακόπουλου, δηλαδή ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, καθώς και ο αδερφός του, Αντώνης, ο οποίος είναι καθηγητής στο εξωτερικό. Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής», οι δύο τελευταίοι ουσιαστικά έδωσαν το μήνυμα ότι δεν τους χωράει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών σε αυτήν τη διαδικτυακή σύσκεψη συμφώνησαν με τα συμπεράσματα των δύο αδερφών ενώ τόνισαν ότι οι Προεδρικοί δεν κάνουν βήμα πίσω από τις θέσεις τους κι έτσι τους ωθούν ουσιαστικά στην έξοδο. Το γενικό συμπέρασμα ήταν ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας νέος πολιτικός σχηματισμός, ο οποίος θα καλύπτει το πολιτικό κενό της αριστεράς. Η μόνη που φαίνεται να είχε αντιρρήσεις ήταν η πρώην αναπληρώτρια Υπουργός, Θεανώ Φωτίου, η οποία προσπάθησε να τους προσγειώσει στην πραγματικότητα. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφωνεί με το ενδεχόμενο διάσπασης καθώς βρίσκεται μακριά από την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη αλλά θεωρεί ότι ένα τέτοιο βήμα πρέπει να γίνει προσεκτικά, με σχέδιο και απαιτεί χρόνο διότι διαφορετικά δεν θα έχει μέλλον. Η συζήτηση σταμάτησε για να συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον διότι οι περισσότεροι αισθάνονται πλέον άβολα στο ίδιο τους το κόμμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα στελέχη που συμμετείχαν στη σύσκεψη δεν συμπεριλαμβάνονται στην τάση της «Ομπρέλας» και αυτό έχει τη δική του σημασία για το χάος που εξελίσσεται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ενόχληση Τσακαλώτου

Το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφεται μόνο με μία φράση: όλοι εναντίον όλων. Η ίδια στήλη αποκαλύπτει ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενοχλήθηκε έντονα με την κοινή επιστολή των Αχτσιόγλου – Χαρίτση – Ηλιόπουλου, με την οποία ζητούσαν να πέσουν οι τόνοι έως το συνέδριο, με απαραίτητη προϋπόθεση η νέα ηγεσία να πάρει πίσω τις διαγραφές στελεχών. Η κριτική του Ευκλείδη δεν είχε να κάνει τόσο με το περιεχόμενο του κειμένου, αν και έχει ενστάσεις, αλλά με τον τρόπο. Ο πρώην Υπουργός ενοχλήθηκε που δεν ενημερώθηκε για την επιστολή και γενικότερα που η εσωκομματική αντιπολίτευση δεν βρίσκεται ενωμένη και σε συνεννόηση, παρά τον πόλεμο που δέχεται από τον Στέφανο Κασσελάκη και την ομάδα του. Εξ ου και πήρε την απόφαση να κινηθεί αυτόνομα μαζί με την τάση της «Ομπρέλας», τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει διάθεση για συνεργασία και από την άλλη πλευρά.

ΠΗΓΗfimotro.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ