Στο πλευρό της Παλαιστίνης ο Ερντογάν

Στο πλευρό της Παλαιστίνης ο Ερντογάν. Έτοιμη να δεχθεί στα νοσοκομεία της τραυματισμένους Παλαιστίνιους και ασθενείς με χρόνιες παθήσεις από τη Γάζα είναι η Τουρκία, σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στο Ουζμπεκιστάν, ο πρόεδρος της Τουρκίας σημείωσε σύμφωνα με το Reuters ότι η Άγκυρα θα αυξήσει την πίεση προς το Ισραήλ, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι τραυματισμένοι Παλαιστίνιοι θα μπορέσουν να απομακρυνθούν από τη Γάζα.

Ο κ. Ερντογάν ανέφερε επιπλέον ότι, κατά την επίσκεψη του επικεφαλής του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Άντονι Μπλίνκεν, στην Άγκυρα, οι δύο άνδρες συζήτησαν για την αύξηση του ημερήσιου αριθμού φορτηγών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα σε τουλάχιστον 500.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είδε θετικά την πρόταση αυτή κατά τις συνομιλίες του με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν.

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε ότι η Άγκυρα θα κάνει βήματα για να προμηθεύσει με ασθενοφόρα, τρόφιμα, νερό και φάρμακα τη Γάζα σε συνεργασία με άλλες χώρες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ