Στον Κυριάκο Μητσοτάκη το «master plan» για τη Θεσσαλία

Η παρουσίαση του master plan για τη διαχείρηση των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας, που εκπόνησε η ολλανδική εταιρεία HVA στους φορείς της περιοχής πραγματοποιείται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην εισήγησή του ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε το master plan ως την πρώτη ολιστική προσπάθεια για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία, η οποία αφορά τόσο στον σχεδιασμό των υποδομών, όσο και στις επιπτώσεις που θα έχει η προσπάθεια αυτή στην πρωτογενή παραγωγή, προσθέτοντας, πάντως, ότι το 400 σελίδων πόρισμα των Ολλανδών δεν αποτελεί θέσφατο, αλλά έναν οδικό χάρτη για καλύτερη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο να πραγματοποιηθεί μια δραστική παρέμβαση σε μια περιοχή που επλήγη πολύ σοβαρά από την κακοκαιρία Daniel.

Επιπλέον, αναφερόμενος στον κίνδυνο εξάντλησης των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία, ο Κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, τόνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα εγκατάλειψης της καλλιέργειας βαμβακιού στο θεσσαλικό κάμπο, καλώντας από την άλλη τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε μετά από κάποια χρόνια η ζημιά να μην είναι αναστρέψιμη. Χαρακτήρισε, δε, το master plan ως μια «ευκαιρία ουσιαστικής αναδιάρθρωσης του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουμε αυτά τα ζητήματα».

Στις 12:30 ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με αντιπροσωπεία 15 αγροτών από τη Θεσσαλία, τόσο για την παρουσίαση του master plan όσο και για μια συζήτηση επί των αιτημάτων που θέτει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ