Αποκάλυψη: Τα δύο πρόσωπα που αυτοπροτείνονται στον Βαγγέλη Μαρινάκη για τη διεύθυνση της Ελευθεροτυπίας (pics)

Η Πυθία αποκαλύπτει

Ο ιστορικός τίτλος της “Ελευθεροτυπίας” βρίσκεται πλέον στα χέρια του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Δεν είναι λίγοι, εκείνοι που εργάζονται ήδη σε άλλα ΜΜΕ της ALTER EGO, δηλαδή του μιντιακού ομίλου του εφοπλιστή, οι οποίοι ελπίζουν μέσω… εσωτερικής μεταγραφής να εργαστούν στην ιστορική εφημερίδα που συνέδεσε την έκδοσή της με την μεταπολίτευση.

Σε αυτό το πλαίσιο και σε αυτό το κλίμα, επιτελικά στελέχη της ALTER EGO, έχουν αρχίσει να αυτοπροτείνονται για τη θέση του διευθυντή της νέας “Ελευθεροτυπίας” που αναμένεται να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ήδη πουλάκια που κελαηδούν χαρούμενα μου αναφέρουν δύο πρόσωπα: Τον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο που τον έχει βάλει ο Μαρινάκης υπεύθυνο στις ιστοσελίδες του και τον Αντώνη Καρακούση. Αυτοί οι δύο αυτοπροτείνονται, αλλά θα ήταν κακές επιλογές για λόγους που θα διαβάσετε ακολούθως.

Η πρώτη περίπτωση είναι αδύναμη, διότι και ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης αντιλαμβάνεται ότι στην διεύθυνση της ιστορικής εφημερίδας δεν μπορεί να είναι ένας απόφοιτος λυκείου. Από όσο γνωρίζουμε ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος έχει τελειώσει μόνο το Λύκειο, δεν έχει τελειώσει κάποιο πανεπιστήμιο ή έστω μία τεχνική σχολή, δεν έχει το ειδικό βάρος και σίγουρα όχι τις γνώσεις. Από όσο ξέρω στο παρελθόν στις εφημερίδες που δούλευε κουβαλούσε τους καφέδες του Θανάση Λάλα. Επομένως η περίπτωσή του είναι ασυμβίβαστη με το διαχρονικό κύρος του τίτλου της “Ελευθεροτυπίας”. Επομένως ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι βέβαιο πως αντιλαμβάνεται ότι ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος ταιριάζει πιο πολύ στις θέσεις που βρίσκεται, άντε και να γράφει και κάτι για τον Ολυμπιακό.

Από την άλλη ο Αντώνης Καρακούσης κουβαλά την “κουλτούρα” της “Καθημερινής” και του “Βήματος”, δύο μεγάλων εφημερίδων, που όμως είναι τελείως διαφορετική από την φιλοσοφία της “Ελευθεροτυπίας”. Ο Αντώνης Καρακούσης δεν ήταν ποτέ τόσο… ανεξάρτητος, όσο επιβάλλει η λογική της “Ελευθεροτυπίας”. Αφήστε που θεωρείται πλέον ξεπερασμένος.

Είμαι σίγουρη, ότι ο έξυπνος Βαγγέλης Μαρινάκης θα κάνει μία σοβαρή επιλογή και όχι κάποια από τις δύο παραπάνω.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...