Στη δαγκάνα των αρχών πασίγνωστος τηλεπαρουσιαστής – Δεν είχε δηλώσει 12.000 αποδείξεις αξίας 400.000 ευρώ

Η αρχή εντόπισε ακόμη μια περίπτωση φοροδιαφυγής, καθώς τηλεπαρουσιαστής βρέθηκε να μην έχει δηλώσει 12.000 αποδείξεις.

Ο παρουσιαστής ταυτόχρονα διαθέτει εταιρεία τηλεπωλήσεων.

Μετά από καταγγελίες καταναλωτών, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ άρχισαν να παρακολουθούν τη συναλλακτική συμπεριφορά της επιχείρησης.

Ζήτησαν στοιχεία των παραδόσεων από την εταιρεία ταχυμεταφορών, με την οποία συνεργαζόταν η επιχείρηση, και βρήκαν ότι, για τέσσερις χρήσεις, δεν είχαν δηλωθεί 12.000 αποδείξεις, συνολικής αξίας 400.000 ευρώ.

Βρήκαν ακόμα ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής δεν εμφανιζόταν τυπικά ως μέτοχος της εταιρείας, αλλά είχε βάλει μπροστά τη μητέρα του.

Ήδη, έχουν επιβληθεί τα προβλεπόμενα πρόστιμα, ενώ ελέγχονται τόσο η επιχείρηση για τις υπόλοιπες χρήσεις, όσο και ο ίδιος και η μητέρα του για πιθανές άλλες φορολογικές παραβάσεις.

Στο στόχαστρο και τα social media

Μετά την influencer που έλαβε πρόστιμο-μαμούθ, γίνεται έρευνα από την εφορία και για εκατοντάδες ανάλογες υποθέσεις.

Από τις συνδυαστικές διασταυρώσεις που «έτρεξε» η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) διαπιστώθηκε πως η influencer δεν είχε υποβάλει ορθή δήλωση εισοδήματος για δύο χρόνια και τής βεβαιώθηκε πρόστιμο 270.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες της ΕΡΤ, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ «σαρώνουν» ήδη το Facebook, το Twitter, το Instagram, το Tik Tok και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψάχνοντας υποθέσεις παράνομου πλουτισμού.

Η χρήση των social media έχει ως αποτέλεσμα την «άνθηση» της φοροδιαφυγής, καθώς η πολυπλοκότητα και οι συνθήκες του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ιδανικές για να κρυφτούν τα έσοδα.

Στόχος, όπως αναφέρεται, είναι να εντοπιστούν φυσικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις που πουλούν αγαθά ή υπηρεσίες χωρίς να εκδίδουν αποδείξεις.

Οι έλεγχοι έχουν αποκαλύψει περιπτώσεις φορολογούμενων οι οποίοι δεν έχουν κάνει ούτε έναρξη εργασιών στην εφορία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ