Στην «αντεπίθεση» η Εκκλησία για τα ομόφυλα ζευγάρια – Κρίσιμες αποφάσεις στην Ιερά Σύνοδο

Βάσει της πρότασης του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαου, ηγέτη της Βιοηθικής Συνοδικής επιτροπής της Εκκλησίας, η Ιεραρχία συγκλήθηκε σήμερα το πρωί για να ορίσει την επίσημη θέση της σχετικά με τη νέα κυβερνητική πρωτοβουλία για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Η θέση της Εκκλησιαστικής ηγεσίας, όπως προκύπτει από την σημερινή παρουσίαση, είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην επικύρωση του γάμου. Σύμφωνα με πηγές, ο Μεσογαίας Νικόλαος τόνισε ότι η Εκκλησία αδυνατεί να αποδεχθεί σχέσεις που θεωρεί αντίθετες στη φύση, ιδίως όταν αυτές οδηγούν στην απόκτηση παιδιών, καθώς αυτό αντιβαίνει στις βασικές αρχές της.

Ένα σημαντικό ερώτημα είναι πόσο έντονα θα αντιταχθεί η Εκκλησία στην κυβέρνηση και την πλειοψηφία της Βουλής, η οποία αναμένεται να εγκρίνει την πρόταση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κάλεσε τους ιεράρχες να εκφραστούν με σύνεση στο πλαίσιο που διαμόρφωσε ο Μεσογαίας Νικόλαος, προτρέποντάς τους να μην επαναλάβουν δημόσια τις ήδη εκφρασμένες απόψεις τους, καθώς δεν προσθέτει νέο περιεχόμενο στη συζήτηση.

Στη συνεδρίαση, το κλίμα φαίνεται τεταμένο, με τους πιο συντηρητικούς ιεράρχες να δείχνουν αποφασισμένοι για σκληρή αντιστάση, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος προτιμά μια πιο ήπια στάση, αποφεύγοντας τις διαδηλώσεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Ο κύβος ερρίφθη για τα ομόφυλα ζευγάρια

Προγραμματίζεται η δημοσίευση ανακοίνωσης και η κυκλοφορία εγκυκλίου που θα περιλαμβάνει την απόφαση των ιεραρχών, προς ανάγνωση στους ναούς την Κυριακή 28 Ιανουαρίου.

Επίσης, θα αποσταλούν επιστολές προς τους βουλευτές με τους λόγους αντίθεσης της Εκκλησίας.

Ανάμεσα στους ιεράρχες με την πιο αρνητική στάση προς το νομοσχέδιο διακρίνονται οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, Πειραιώς Σεραφείμ, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Φθιώτιδος Συμεών, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, Πατρών Χρυσόστομος, Λαρίσης Ιερώνυμος, Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος, Καρπενησίου Γεώργιος, Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος κ.ά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ