Συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για τα ομόφυλα ζευγάρια – Ποιά στάση θα κρατήσει η Εκκλησία

Η Ιερά Σύνοδος συνέρχεται εκτάκτως σήμερα για να συζητήσει το ζήτημα της θεσμοθέτησης του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία. Η συνεδρίαση αυτή προκύπτει μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τη δυνατότητα διενέργειας δημοψηφίσματος επί του θέματος, πρόταση που αμέσως απέρριψε η κυβέρνηση.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η στάση των 81 Μητροπολιτών απέναντι στο σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Η Εκκλησία εκφράζει ομόφωνα αντίθεση στην επέκταση του πολιτικού γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια και στην τεκνοθεσία, θεωρώντας τις διατάξεις αυτές ασυμβίβαστες με τη διδασκαλία της εκκλησίας.

Η Επιτροπή Βιοηθικής της Συνόδου, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου, θα καταθέσει την εισήγηση αντίθεσης στο νομοσχέδιο. Στη συνέχεια, θα διεξαχθεί συζήτηση και θα δημοσιευτεί ανακοινωθέν που θα αποτυπώνει τη θέση της εκκλησίας.

Σχεδιάζονται δύο επιστολές, μία προς τους πιστούς για ανάγνωση στις εκκλησίες και μία προς τους βουλευτές, εκφράζοντας την αντίθεση της εκκλησίας. Δεν αναμένεται έκκληση για λαοσυνάξεις διαμαρτυρίας, ενώ παραμένει ασαφές αν θα συζητηθεί η πρόταση δημοψηφίσματος του Αρχιεπισκόπου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ