Στέφανος Κασσελάκης: «Τώρα είναι η ώρα για όλα ή τίποτε»

«Άλλαξα την ώρα της ομιλίας μου για να σας απευθυνθώ τώρα. Τώρα είναι η ώρα για όλα ή τίποτε. Από χθες σύνεδροι που πονούν τον ΣΥΡΙΖΑ μαζεύουν υπογραφές για τη μη διενέργεια εκλογής προέδρου» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης ανοίγοντας την ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δίπλα σε τόσους από εσάς βουλευτές και στελέχη μας δηλώνουν ότι δεν χρειάζονται εκλογές, έχουμε πρόεδρο, τον εμπιστευόμαστε και προχωράμε. Τους ευχαριστώ μέσα από την ραγισμένη καρδιά μου.

Σας ευχαριστώ με βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη.

Επιτρέψτε μου όμως να σας εξηγήσω γιατί αυτό δυστυχώς δεν γίνεται» πρόσθεσε.

«Θα σεβαστώ ό,τι αποφασίσετε. Την αλήθεια μου όμως θα την πω» συνέχισε.

«Να ανοίξουμε όλοι τα μάτια και να ψηφίσουμε με βάση την πραγματικοτητα που έχουμε απέναντί μας. Ο ιστορικός ηγέτης της παράταξής μας αν και από μακριά ζητάει νέα κάλπη για πρόεδρο. Η Όλγα Γεροβασίλη θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος απέναντί μου. Πώς θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες; Θα ήταν σαν να κρύβομαι πίσω από μία απόφαση ματαίωσης εκλογών για να κρατήσω τη θέση μου» συνέχισε.

«Την Πέμπτη μπήκα στο συνέδριο ολόκληρος, πληγωμένος από την καθημερινή αμφισβήτηση, αλλά ολόκληρος. Πώς μπορώ να βγω από το συνέδριο την Κυριακή  κομμένος κομματάκια;» διερωτήθηκε. Την Πέμπτη μπήκα ως ο πρόεδρος που δεν του επιτρέπουν να ρωτάει τα μέλη χωρίς την άδειά τους. «Πώς μπορώ να βγω την Κυριακή με τον ιστορικό ηγέτη μας να γράφει επί λέξει να ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από αυτούς που με εξέλεξαν;». Λέτε: πάλι εκλογες, κουραστήκαμε, βαρεθήκαμε, αυτή τη δουλειά θα κάνουμε; Έχετε χίλια δίκια. Εσείς ψηφίσατε, όμως κάποιοι δεν σας άκουσαν».

Αν το συνέδριο αποφασίσει εκλογές αυτές θα γίνουν στις 10 Μαρτίου

Αν χρειάζεται να φωνάξουμε δυο φορές για να μας ακουσουν οι λίγοι που έχουν χάσει την πολιτική τους ακοή τότε θα φωνάξουμε δύο φορές. Διότι η δεύτερη φορά ειναι αλλιώς. Γιατί αν την πρώτη φορά κάποιος βγήκε επειδή τον φύτεψαν τη δεύτερη δεν ξαναβγαίνει. Τη δευτερη φορά βγαίνεις μόνο αν έχεις ριζώσει. Κάποιοι έχουν ήδη στο μυαλό τους ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. λένε ήδη όχι εκλογές στις 10 Μαρτίου αλλά σε έναν μήνα. Αν και γνωρίζουν ότι το συνέδριο μπορεί να αποφανθεί ως το ανώτατο όργανο του κόμματος και επίσης ότι επιτρέπεται από το καταστατικό μας επιτάχυνση των διαδικασιών εφόσον επείγεται η διενέργεια εκλογών εθνικής κλίμακας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ