Στέλεχος κυβερνήσεων των ΗΠΑ παραδέχεται ότι συμμετείχε στον σχεδιασμό πραξικοπημάτων

Σε μια παραδοχή για τη συμμετοχή του στον σχεδιασμό πραξικοπημάτων σε ξένες χώρες προέβη σε ανύποπτο χρόνο ο Τζον Μπόλτον, πρώην στέλεχος μια σειράς κυβερνήσεων των ΗΠΑ, του οποίου η τελευταία θέση ήταν Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.


Μιλώντας στο… CNN στο πλαίσιο των μεταδόσεων των δημόσιων συνεδριάσεων της Επιτροπής του Κογκρέσου για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου 2021, ο Τζον Μπόλτον επιχείρησε να δικαιολογήσει το πρώην αφεντικό του, λέγοντας πως τα όσα έκανε ο Τραμπ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου 2020, με αποκορύφωμα την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο, δεν αποτελούσαν σχεδιασμό πραξικοπήματος.

«Δεν ήταν μια επίθεση στη Δημοκρατία μας», είπε ο Μπόλτον, «ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ που πρόσεχε [τα συμφέροντα] του Ντόναλντ Τραμπ. Είναι κάτι που συμβαίνει μια φορά στα χίλια χρόνια».
Ο δημοσιογράφος Τζέικ Τάπερ, με τον οποίο συνομιλούσε, του αντέτεινε πως «δεν χρειάζεται να είναι κανείς ιδιοφυής για να σχεδιάσει ένα πραξικόπημα». Για να λάβει την απάντηση από τον Μπόλτον: «Διαφωνώ με αυτό. Ως κάποιος που έχει βοηθήσει στον σχεδιασμό πραξικοπημάτων — όχι εδώ, αλλά σε άλλα μέρη — είναι κάτι που θέλει πολλή δουλειά».
Λίγο αργότερα ο δημοσιογράφος επανήλθε στο ζήτημα, όμως ο Μπόλτον δήλωσε ότι δεν πρόκειται να επεκταθεί και ανάφερε μονάχα τη Βενεζουέλα, για την οποία έχει γράψει και σε πρόσφατο βιβλίο του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ