ΣΟΚ: Με συμπτώματα δηλητηρίασης ο Αμπράμοβιτς – Τι αποκαλύπτει η Wall Street Journal

Ο Ρώσος ολιγάρχης Ρομάν Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα δηλητηρίασης μετά από συνάντηση στο Κίεβο νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν το θέμα και που επικαλείται η Wall Street Journal.

Μετά τη συνάντηση στην ουκρανική πρωτεύουσα, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος μετέβη σε Μόσχα, Λβιβ και άλλες περιοχές για διαπραγματεύσεις, καθώς και τουλάχιστον δύο μέλη της ουκρανικής ομάδας, εμφάνισαν συμπτώματα που περιλαμβάνουν: κόκκινα μάτια, συνεχή και οδυνηρή δακρύρροια, αλλά και ξεφλούδισμα δέρματος στα πρόσωπα και τα χέρια τους, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που επικαλείται το αμερικανικό μέσο. Η κατάστασή τους βελτιώθηκε και η ζωή τους δεν κινδυνεύει. Είναι άγνωστο τι προκάλεσε τα συμπτώματα αυτά.

Η ουκρανική πλευρά αποδίδει την δηλητηρίαση στους σκληροπυρηνικούς στη Μόσχα, για να σαμποτάρουν τις συνομιλίες, ωστόσο, πρόσωπο κοντά στον Αμπράμοβιτς είπε ότι δεν ήταν σαφές ποιος τους είχε βάλει στο στόχαστρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η WSJ, ο Αμπράμοβιτς και οι Ουκρανοί διαπραγματευτές, στους οποίους περιλαμβάνεται ο βουλευτής των Τατάρων της Κριμαίας Ρουστέμ Ουμέροφ, βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση πλέον και η ζωή τους δεν κινδυνεύει.

Πάντως, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Αμπράμοβιτς, δεν φαίνεται να επηρεάστηκε, ενώ εκπρόσωπός του είπε ότι δεν είχε πληροφορίες σχετικά με υποψίες δηλητηρίασης.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, Δυτικοί ειδικοί εξέτασαν το συμβάν και είπαν ότι είναι δύσκολο να αποφανθούν αν τα συμπτώματα οφείλονται σε χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή σε κάποιου είδους ηλεκτρομαγνητική-ραδιολογική επίθεση.

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος έχει αναλάβει ρόλο ειρηνοποιού ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία με στόχο να αλλάξει το κακό κλίμα για τον ίδιο με τις κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί διεθνώς και να κλειστεί το πολυπόθητο ραντεβού Πούτιν – Ζελένσκι.

Η πρόσφατη προσπάθειά του, ωστόσο, φαίνεται ότι έπεσε στο κενό, καθώς, όταν την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο και του έδωσε ένα σημείωμα από τον Ουκρανό ομόλογό του, σχετικά με τους όρους της ειρήνης, ο Πούτιν αντέδρασε με οργή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ