Σοκ και δέος προκαλούν τα αποτελέσματα των exit polls – Μεγάλη ανατροπή, αλλά όχι αυτή που φαντάζονται οι πολλοί

Aνατροπές φέρνει το δεύτερο κύμα των ερευνών κοινής γνώμης έξω από τα εκλογικά κέντρα. Νωρίτερα είχαν διαρρεύσει τα ποσοστά των κομμάτων από το πρώτο, με τους πολίτες που έσπευσαν να ψηφίσουν τις πρωϊνές ώρες.

Με την προσέλευση στις εθνικές εκλογές 2023 να έχει ξεπεράσει το 48% σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, η διαφορά ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα προκαλεί… σοκ.

Τα δεδομένα απο το δεύτερο κύμα των exit polls έχουν συλλεχθεί και δείχνουν πως η διαφορά δεν φαίνεται να μειώνεται, αλλά αντίθετα παρουσιάζεται διευρυμένη.

Τα κόμματα που συγκεντρώνουν διψήφιο ποσοστό φαίνεται να είναι τρία, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και νέα κόμματα να μπαίνουν στη Βουλή.

Με το πέρασμα των ωρών τα ποσοστά αυτά θα μεταβληθούν και μπορεί να έχουμε εκπλήξεις.

Νωρίτερα στο πρώτο κύμα των exit polls η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων από τις πρωϊνές προσελεύσεις ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

Μέχρι στιγμής πάντως, από τα λεγόμενα μικρά κόμματα φαίνεται πως ενισχύονται συγκεκριμένα που ήταν εκτός Βουλής, ενώ άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα χάνουν δυνάμεις. Με βάση την πρώτη διαρροή, στη Βουλή εμφανίζονται να μπαίνουν επτά κόμματα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ