Σοκαριστική ομολογία Γιώργου Αυτιά – Το τηλεφώνημα της ντροπής στο Μέγαρο Μαξίμου για τη χήρα που επηρεάστηκε από τον Κατρούγκαλο (vid)

“Πήρα τηλέφωνο στο Μαξίμου και το μεσημέρι ήταν έτοιμος ο νόμος». Αυτά είχε δηλώσει με στόμφο ο Γιώργος Αυτιάς σε τηλεοπτική του συνέντευξη την προηγούμενη εβδομάδα αναφορικά με υπόθεση χήρας που επηρεαζόταν από τον νόμο Κατρούγκαλου.

Σήμερα, όμως, ήρθε η ώρα των ερωτήσεων, καθώς δημοσιογράφος στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ζήτησε από τον Παύλο Μαρινάκη να σχολιάσει εάν υπάρχει αυτή η… διαδικασία με την οποία ένας δημοσιογράφος παίρνει τηλέφωνο στο πρωθυπουργικό γραφείο και ετοιμάζεται ένας νόμος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρχικά θέλησε να υποβαθμίσει την είδηση λέγοντας ότι «δεν μπορώ να γνωρίζω συγκεκριμένα σε ποιο νόμο αναφέρεται ο κ. Αυτιάς» και προσθέτοντας ότι «αν πρέπει να αλλάξει ένας νόμος που αδικεί τους πολίτες και είναι σωστό και δίκαιο αυτό, γίνεται με την προβλεπόμενη διαδικασία. Ούτως ή άλλως γνωρίζετε από την εμπειρίας σας ότι οι νόμοι δεν αλλάζουν, παρά μόνο από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, οπότε για να αλλάξει την ίδια μέρα ένας νόμος είναι μάλλον δύσκολο».

Στη συνέχεια, πάντως, υποστήριξε ότι «καλό είναι να συμβαίνουν αυτά» για να επισημάνει ότι «χρειαζόμαστε εκπροσώπους και στο ελληνικό Κοινοβούλιο και στο Ευρωκοινοβούλιο, οι οποίοι να μιλούν με τους πολίτες, να ακούν τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και όταν κρίνουν ότι πρέπει να παρέμβουν, να το κάνουν».

Ολόκληρη η τοποθέτηση Μαρινάκη: Κοιτάξτε να δείτε. Δεν μπορώ να γνωρίζω ακριβώς την περίπτωση που αναφέρεται ο κ. Αυτιάς. Η πραγματικότητα είναι, όμως, ότι εμείς χρειαζόμαστε τις προτάσεις των πολιτών, των δημοσιογράφων, των επιστημονικών φορέων, των παραγωγικών τομέων, όταν νιώθουν από την επικοινωνία τους με τον κόσμο ότι υπάρχει κάποια αδικία, κάποια δυσαναλογία μεταξύ κάποιων συγκεκριμένων διατάξεων. Σας το λέω και από την προηγούμενή μου πολιτική ιδιότητα. Πολλές φορές έχω συλλέξει παράπονα, αντιρρήσεις, ενστάσεις από πολίτες από διάφορες περιοχές όλης της Ελλάδας και αυτοί τα μετέφεραν στους αρμόδιους Υπουργούς, οι οποίοι, όταν έκριναν ότι πράγματα έπρεπε να αλλάζουν, άλλαζαν. Αυτό μην το εκλαμβάνουμε ως κάτι κακό. Χρειαζόμαστε εκπροσώπους και στο ελληνικό Κοινοβούλιο και στο Ευρωκοινοβούλιο, οι οποίοι να μιλούν με τους πολίτες, να ακούν τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και όταν κρίνουν ότι πρέπει να παρέμβουν, να το κάνουν. Οι μεγάλες αλλαγές γίνονται μέσα από διάλογο, γίνονται μέσα από υλοποίηση προγραμμάτων, αλλά και οι μικρές καθημερινές νίκες έχουν πολύ μεγάλη αξία για την καθημερινότητα των πολιτών. Νομίζω ότι σε κάτι τέτοιο αναφερόταν ο κ. Αυτιάς. Και νομίζω ότι είναι καλό να συμβαίνει, δηλαδή να πιέζουμε με θετικό τρόπο, είτε ανήκουμε στην Αντιπολίτευση, είτε ανήκουμε στην Κυβέρνηση, για να βελτιώνονται και νομοσχέδια και όσα, τέλος πάντων, προβλέπονται για τους πολίτες.

Τα λόγια του Παύλου Μαρινάκη, πάντως, έφεραν αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωση του στηλιτεύει τις πρακτικές αυτές και υπογραμμίζει: Στη διάρκεια του briefing επίσης, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι “είναι κάτι καλό να συμβαίνει” το να παρεμβαίνουν δημοσιογράφοι ή εξωθεσμικοί παράγοντες για να αλλάζουν ή να τροποποιούνται κυβερνητικά νομοθετήματα, κάτι που αποκάλυψε με ενθουσιασμό ο εκλεκτός υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ και οπαδός του χουντικού συνθήματος “Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια” κ. Αυτιάς. Μας είπε δηλαδή σήμερα ο κ. Μαρινάκης ότι η κυβέρνηση ακούει και προσαρμόζεται στις παρατηρήσεις τρίτων και “φίλων” της για κρίσιμα νομοσχέδια, την ίδια ώρα που συστηματικά αγνοεί τις θεσμικές επισημάνσεις και τις τροπολογίες της αντιπολίτευσης στη Βουλή.

ΠΗΓΗefsyn.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ