Σοκαριστικές αποκαλύψεις από τον Γιώργο Λιάγκα για διαζύγιο με Σκορδά και ΠΑΣΟΚ (vid)

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε ο Γιώργος Λιάγκας στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», χθες το βράδυ.

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του ΑΝΤ1 μίλησε για τις επιτυχίες και τα λάθη στην τηλεοπτική του διαδρομή, αλλά και για το διαζύγιό του με τη Φαίη Σκορδά.

«Θεωρώ ότι είμαι πολύ τυχερός που γνώρισα τη Φαίη. Εκείνη μ’ ενέπνευσε να γίνω πατέρας, μπορεί να μην γινόμουν πατέρας ποτέ. Είχα φτάσει στα 40, μ’ ενέπνευσε να κάνουμε μαζί παιδιά, οικογένεια. Παιδιά, αυτό είναι το σημαντικό. Άρα είμαι τυχερός αφενός γιατί γνώρισα έναν άνθρωπο που ενέπνευσε να γίνω πατέρας, αφετέρου είναι μία εξαιρετικά καλή μάνα. Αυτό είναι το σημαντικό στη σχέση μου με τη Φαίη. Όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού. Από την άλλη, εγώ είμαι ένας έντονος άνθρωπος και η Φαίη μία έντονη προσωπικότητα. Άρα μοιραία οι σχέσεις αυτών των ανθρώπων είναι συγκρουσιακές. Δεν σφαχτήκαμε ποτέ. Οτι δουλεύαμε πολλές ώρες μαζί δεν έφθειρε τη σχέση μας, γιατί η συνεργασία μας έγινε με μεγάλη επιτυχία και ήταν χαρά. Ηταν μία συνεργασία χαρούμενη, με γέλια. Πολύ δύσκολα μία πετυχημένη συνεργασία έχει γκρίνιες, μιζέρια».

«Με τη Φαίη μιλάμε κάθε μερα»

Η τηλεοπτική τους συνύπαρξη μετά το διαζύγιο, στο «Πρωινό» ήταν, σύμφωνα με όσα είπε, πιο εύκολη απ’ ό,τι φαντάζεται κάποιος.

«Ηταν πρόταση της Φαίης να επιστρέψω στο “Πρωινό”. Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει ο κόσμος είναι ότι εγώ με τη Φαίη μιλάω καθημερινά, έχουμε δύο παιδιά. Μιλάμε για τα παιδιά, δεν μιλάμε για τις εκπομπές, πρακτικά θέματα για τα οποία θα μιλήσεις και να μην τον γουστάρεις τον άλλον, δεν μιλάω για τη δική μας περίπτωση. Εδώ έχουμε μία καλή σχέση για τα παιδιά μας, άρα δεν είναι ότι μιλήσαμε ξανά μετά από χρόνια. Εγινε μία πρόταση από τη μεριά της Φαίης, τη σκεφτήκαμε και το κάναμε, δεν ήταν περίεργο για εμάς, φυσιολογικά αισθανθήκαμε, επαγγελματίες είμαστε. Δεν υπήρξαν ελπίδες επανασύνδεσης, ούτε γράφτηκε κάτι τέτοιο. Ηταν τόσο ξεκάθαρο που καμία κυρία που είχα δίπλα μου εκείνη την περίοδο δεν αγχώθηκε. Το σεβάστηκαν οι εφημερίδες, τα sites, κανείς δεν άφησε καμία αιχμή. Νομίζω ότι στη δεύτερη τηλεοπτική μας συνεργασία όλα πήγαν καλά».

Θα παντρευόταν ξανά;

«Μετά τον χωρισμό μου προφανώς είχα σχέσεις, δεν έχω μονιάσει. Εχω υπάρξει ενεργός, είχα κάποιες σχέσεις στη ζωή μου. Δεν υπήρξε κάποια σχέση που να μ’ έκανε να πιστέψω και να παντρευτώ δεύτερη φορά. Το κομμάτι “παιδιά”… αφήνω ένα μικρό ενδεχόμενο, θεωρώ ότι είναι πολύ πιο δύσκολο. Το κομμάτι “γάμος” δεν το αποκλείω αλλά, αν είναι να μην κάνεις παιδιά, για ποιον λόγο να παντρευτείς; Δεν ξέρω… Το κομμάτι της ελευθερίας είναι ανεκτίμητο» απάντησε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις δύο αποχωρήσεις από την εκπομπή του, των Δούκισσας Νομικού και Μαρίας Κορινθίου. «Ηρθε η Δούκισσα σε μια εκπομπή, η οποία ήταν διαφορετική από αυτό που και η ίδια μπορεί να οραματιζόταν. Είναι ένα εξαιρετικό πλάσμα, ταλαντούχο, πολύ ωραία γυναίκα και πολύ επιτυχημένη στη ζωή της. Ηταν και δική μου πρόταση στον σταθμό για να έρθει. Δεν ταίριαξε όμως η Δούκισσα σε αυτό το είδος εκπομπής. Αισθανόταν και εκείνη ν’ ασφυκτιά και ‘γω αισθανόμουν ότι δεν θα κολλήσει ποτέ αυτό το πράγμα. Οπότε νομίζω ορθώς αποχώρησε η Δούκισσα, την οποία εκτιμώ αφάνταστα».

Όσον αφορά στη Μαρία Κορινθίου είπε:

«Δεν έχω καταλάβει πραγματικά τι έχει γίνει. Εγώ με τη Μαρία δεν είχα κανένα κοινό κομμάτι στην εκπομπή. Η Μαρία δεν ήρθε ως συμπαρουσιάστρια, δεν ήρθε ως πάνελ, δεν ήταν υφιστάμενη δική μου. Η Μαρία ήρθε ως επιλογή του εμπορικού του ΑΝΤ1 για να κάνει μόνο τα εμπορικά. Εγώ δεν γνωρίζω καν ποια είναι τα εμπορικά, δεν επιλέγω τα εμπορικά και δεν λέω σε κανέναν πώς να πει τα εμπορικά. Από κει και πέρα κάτι έγινε, το οποίο δεν έχω αντιληφθεί και γι’ αυτό η Μαρία δεν έχει πει ποτέ κάτι για εμένα. Μπορεί να έγινε κάτι με κάποιους άλλους ανθρώπους, που δεν το γνωρίζω, μπορεί να αισθάνθηκε άσχημα η Μαρία. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν αποχώρησε η Μαρία. Εκανε κάποιες δηλώσεις που ενόχλησαν τον ΑΝΤ1 και το κανάλι αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία. Κάτι για το οποίο δεν ρωτήθηκα καν, γιατί η Μαρία δεν ήταν δικός μου συνεργάτης. Δεν είχα κάτι να της πω για να το ακούσει ή κάτι να της πω για να μην το ακούσει. Είναι αυτό που λέμε ότι έχω πληρώσει σφάλματα μου αλλά έχω πληρώσει και πράγματα στα οποία δεν είχα καμία συμμετοχή και καμία γνώση».

«Δεν εκλέχθηκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για 400 ψήφους»

Ο παρουσιαστής μίλησε και για την πολιτική, όταν ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ. «Εχασα για λίγους σταυρούς, για 400.

Είχα 22.500 και ο επόμενος πάνω από εμένα είχε 22.900. Ο Φίλιππος Σαχινίδης που έγινε και υπουργός Οικονομικών μετά» είπε.

Σε ερώτηση για το αν θα ήθελε να ξανακατέβει στο στίβο της πολιτικής ο ίδιος απάντησε: «Επειδή ποτέ δεν μπορούμε να λέμε ποτέ, δεν το αποκλείω, αλλά αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτομαι ούτε καν στα όνειρα μου. Νομίζω δεν μου ταιριάζει εμένα η πολιτική. Δεν μπορώ να υποταχθώ στις επιταγές ενός ανθρώπου που θα μου λέει κάνε αυτό, κάνε το άλλο, δεν μπορώ να πω ότι θα ζω σε ένα καλούπι με πολλά όρια. Νομίζω ότι δεν θα ήμουν καλός βουλευτής. Θα μπορούσα κάποια στιγμή ν’ ασχοληθώ με την πολιτική σε άλλο κομμάτι, όπως για παράδειγμα σ’ έναν δήμο ίσως ή σε ένα άλλο κομμάτι, δεν το αποκλείω. Αλλά να φανταστώ τον εαυτό μου βουλευτή, δύσκολο, δεν με φαντάζομαι όχι».

«Αν δω τον Νίκο Παππά στο δρόμο θα του μιλήσω»

Για την σκληρή κόντρα του με τον Νίκο Παππά, σχολίασε: «Οσο κι αν δεν το πιστεύεις, δεν έχω κόντρες. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν θα του πω καλημέρα, δεν θα του πω καλησπέρα ή δεν θα τον χαιρετήσω. Πραγματικά δεν έχω άνθρωπο από τη δουλειά που να αισθάνομαι άσχημα αν τον συναντήσω. Δεν κρατάω κακία. Στον Νίκο Παππά έκανα κριτική εγώ, απάντησε εκείνος, του ξανάκανα εγώ, ξαναπάντησε εκείνος… Στο πλαίσιο της δουλειάς της δικής μου και στο πλαίσιο της δουλειάς της δικής του, γιατί απ’ ότι αντιλαμβάνομαι θα πολιτευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές. Οπότε ως πολιτικός θεώρησε ότι αυτό πιθανόν τον ευνοεί. Καλά έκανε ο άνθρωπος. Αν τον δω δεν θα του πω να ρίξουμε σουτάκια γιατί θα με κερδίσει, αλλά θα του μιλήσω».

Γιατί δεν μιλούσε με τη Θεοδωρίδου

Η Νατάσα Θεοδωρίδου έκανε παρέμβαση στην εκπομπή του ΑΝΤ1 και μίλησε για τη φιλία της με τον Γιώργο Λιάγκα. Αργότερα, τον λόγο πήρε ο παρουσιαστής και αποκάλυψε: «Κάποια στιγμή, μέσω της εκπομπής, είχα κάνει ένα σχόλιο. Όχι κακό, αλλά όχι και καλό. Η Νατάσα πρέπει λίγο να ψιλοπαρεξηγήθηκε και δικαίως, δεν μου μίλαγε. Δεν μου μίλαγε αυτή, λέω γιατί μου κρατάει μούτρα; Εγώ εκείνη την ώρα δεν καταλαβαίνω ότι πιθανόν μπορεί να ενοχλήσω κάποιον. Είναι μια πλάκα. Χοντρή ξεχοντρή, δεν το καταλαβαίνω. Α, λέω γιατί δεν μου μιλάει; Θεωρητικά πρέπει να μου μιλάει. Δεν μου μιλάει η Νατάσα, δεν της μιλάω κι εγώ. Ηταν αστείο. Βρισκόμασταν στο πάρκινγκ και αλλάζαμε πρόσωπο. Πάμε σε φαρμακείο της γειτονιάς και ο ένας μέσα, ο άλλος έξω και κοιταζόμασταν έτσι… Δηλαδή ελληνική ταινία, παλιά. Και κάποια βρισκόμαστε σ’ ένα τραπέζι, μετά από μια θεατρική παράσταση, περνάμε δύο τρεις ώρες και η Νάτασα παίρνει τον κοινό μας φίλο τον Πάνο Κατσαρίδη και του λέει “ρε συ αυτός είναι καλός, έχει χιούμορ. Ελα να ξαναβγούμε”. Κι έτσι βγήκαμε και τα τελευταία δύο χρόνια, πραγματικά, κάνουμε πάρα πολύ παρέα. Βρισκόμαστε τουλάχιστον δύο τρεις φορές την εβδομάδα».

«Δεν έχω σχέσεις με τη μητέρα μου»

Τέλος, ο Γιώργος Λιάγκας εξομολογήθηκε ότι δεν έχει καλές σχέσεις με τη μητέρα του, καθώς εξαφανίστηκε για πολλά χρόνια από τη ζωή του. «Είμαι ένα παιδί χωρισμένων γονιών. Κι ένα παιδί άσχημα χωρισμένων γονιών. Στα πρώτα χρόνια έμεινα με τη μητέρα μου. Χώρισαν με σύγκρουση. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Πολλά ζευγάρια χωρίζουν με σύγκρουση. Το θέμα είναι ότι για πάρα πολλά χρόνια η μητέρα μου εξαφανίστηκε από τη ζωή μου. Είναι μια πολύ μεγάλη πληγή, η οποία δεν ξέρω αν κλείνει ποτέ.

Οταν μία μάνα ή ένας πατέρας, κυρίως η μάνα όμως, φεύγει για πολλά χρόνια βίαια από τη ζωή ενός παιδιού, όταν κάποια στιγμή εσύ καλείσαι επειδή δεν γίνεται διαφορετικά να χωρίσεις από τον άνθρωπό σου, το θεωρείς αφενός μια μεγάλη αποτυχία και δεύτερον το σκέφτεσαι διπλά, τριπλά, τετραπλά μέχρι να πάρεις την οριστική απόφαση. Οταν, δε, αυτό αλλάζει, εσύ φέρεις ένα βάρος, που φέρω κι εγώ ακόμα, ότι πιθανόν τα παιδιά μου να λάβουν το χωρισμό, που ήταν μια κοινή απόφαση, ένας ήρεμος και γλυκός χωρισμός από τη Φαίη ως ότι ο πατέρας τους τα εγκαταλείπει, όπως εμένα πιθανόν κάποιος γονιός που να έφυγε βίαια από τη ζωή μου. Αρα εγώ το αντιμετώπισα πάρα πάρα πολύ δύσκολα. Πήγα σε γιατρό. Δεν ήταν για μένα μία εύκολη περίοδος. Από την άλλη, το γεγονός ότι εγώ πέρασα άσχημα σαν παιδί, είναι αυτό που λέτε όλοι όσοι με γνωρίζετε και είναι για μένα πολύ τιμητικό, αλλά αυτονόητο ότι προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν κοντά στα παιδιά μου. Και δεν μιλάω υλικά, αλλά κυρίως σε χρόνο, ποιοτικό χρόνο να κάνουμε πράγματα μαζί. Και πιθανόν στην υπερβολή που το κάνω εγώ να έχει να κάνει με τα δικά μου παιδικά βιώματα» είπε, αρχικά.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου τον ρώτησε: «Μίλησες για την πληγή των νεανικών χρόνων, για την μητέρα που έφυγε και τον δύσκολο χωρισμό των γονιών. Ήρθες από τότε πιο κοντά μαζί της; Τώρα πως είναι η σχέση μαζί της;» και ο Γιώργος Λιάγκας απάντησε: «Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το έχω πει ποτέ. Δεν υπάρχουν σχέσεις. Αλλά είναι κάτι το οποίο το έχω μέσα μου κάπου, σε ένα κουτάκι. Δεν έχω βγει ποτέ να το πω δημόσια, όχι γιατί ντρέπομαι αλλά γιατί δεν θέλω να πουν “α, επειδή εκείνος πέρασε έτσι, πιθανόν για αυτό να φέρεται έτσι και άρα να του δώσουμε ελαφρυντικά”. Δηλαδή δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω ως άλλοθι κάποιων απόψεων ή συμπεριφορών. Υπάρχει εκεί, δεν υπάρχουν σχέσεις και από εκεί και πέρα… όλα καλά.

Ο πατέρας μου ήταν τα πάντα για μένα. Ηταν ένας καλός άνθρωπος, μεγάλωσα δίπλα του και με μητρικό πρότυπο τη γιαγιά μου. Είμαι πολύ τυχερός, γιατί μου έμαθε το καλό και το κακό, μου έδωσε αρχές και αξίες και χαίρομαι που βλέπω ότι αυτές οι αξίες περνάνε στα παιδιά μας. Βλέπω δηλαδή τα παιδιά μου, τι αξιακούς κώδικες έχουν και βλέπω ότι είναι πολύ πιο καλοί και από αυτούς που έχω εγώ. Γίνονται καλύτεροι άνθρωποι και αυτό οφείλεται και στη μαμά τους και στον μπαμπά τους προφανώς» πρόσθεσε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ