Η Ελλάδα είναι και επίσημα από τις φτωχότερες μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ

Τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού διατρέχει ένας στους πέντε πολίτες στην Ε.Ε., σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2021 που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού διαφέρει όμως μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Τα υψηλότερα ποσοστά ανθρώπων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό καταγράφηκαν στη Ρουμανία (34%), στη Βουλγαρία (32%), στην Ελλάδα και την Ισπανία (και οι δύο, 28%). Δηλαδή, σχεδόν ένας στους τρεις Έλληνες διατρέχει κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά ανθρώπων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό καταγράφηκαν στην Τσεχία (11%), στη Σλοβενία (13%) και τη Φινλανδία (14%).

Συγκεκριμένα, το 2021, 95.400.000 άνθρωποι στην Ε.Ε, που αντιπροσωπεύουν το 21,7% του πληθυσμού, διέτρεχαν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, δηλαδή ζούσαν σε νοικοκυριά που αντιμετώπιζαν τουλάχιστον έναν από τους τρεις κινδύνους φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού (κίνδυνος φτώχειας, σοβαρή υλική και κοινωνική στέρηση ή/και διαβίωση σε νοικοκυριό με πολύ χαμηλή ένταση εργασίας).

Πρόκειται για μια ελαφρά αύξηση σε σύγκριση με το 2020 (94.800.000, το 21,6% του πληθυσμού). Μεταξύ των 95.400.000 ανθρώπων στην Ε.Ε. που αντιμετώπισαν τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, περίπου 5.900.000 (1,3% του συνολικού πληθυσμού) ζούσαν σε νοικοκυριά που αντιμετώπιζαν και τους τρεις κινδύνους φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ταυτόχρονα.

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ