Σοκάρουν οι αποκαλύψεις: Πάνω από 4.000 οι κενές οργανικές θέσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα – Διασυρμός του Άκη Σκέρτσου

Με «μελανά χρώματα» περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Πυροσβεστικό Σώμα μιλώντας στο Mega o γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Λαυράνος.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου περί αυξημένων δυνάμεων στην Πυροσβεστική, ο κ. Λαυράνος είπε ότι «την απάντηση την έδωσε ο ίδιος, είπε ότι τελικά οι 16.000 περίπου που βρισκόμαστε στο Σώμα αποδεικνύεται ότι με τις συνθήκες που επικρατούν πλέον στη χώρα μας και πανευρωπαϊκά και παγκοσμίως, δεν είμαστε αρκετοί. Εγώ, ως εκπρόσωπος της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής οργάνωσης στο Σώμα, θυμίζω ότι χρόνια τώρα φωνάζουμε για την αναγκαιότητα προσλήψεων».

«Ήδη από πέρυσι, με ΦΕΚ της νυν κυβέρνησης, έχουν δημιουργηθεί 3.600 κενές οργανικές θέσεις, πλέον έχουν ξεπεράσει τις 4.000. Και δεν προσμετράμε τους εποχικούς που προσλαμβάνονται από το 2019 κάθε χρόνο, περίπου 2.500 … Τα 3.600 κενά είναι με ΦΕΚ από πέρυσι, από την νυν κυβέρνηση. Εμείς φωνάζουμε για προσλήψεις εδώ και τώρα. Την απάντηση στο γιατί δεν έχουν προχωρήσει, δεν μπορώ να σας την δώσω εγώ … Ως Ομοσπονδία φωνάζουμε εδώ και χρόνια, έχουμε κοινοποιήσει παντού τα έγγραφα, ότι το Σώμα απαιτεί εδώ και τώρα προσλήψεις».

Για τις κυβερνητικές εξαγγελίες προσλήψεων περίπου 500 ατόμων από Σεπτέμβριο, ο ίδιος επανέλαβε ότι ο αριθμός είναι μικρός, ειδικά αν συνυπολογιστεί η ροή συνταξιοδοτήσεων, με 200-250 αποχωρήσεις τουλάχιστον τον Δεκέμβριο λόγω ηλικίας.

Σχολιάζοντας παράλληλα την επιλογή της κυβέρνησης αντί να προσλάβει επιπλέον προσωπικό στο ΕΚΑΒ να προχωρήσει σε αποσπάσεις από τα Σώματα Ασφαλείας, μεταξύ τους και από την Πυροσβεστική, ο κ. Λαυράνος είπε χαρακτηριστικά ότι «αποδεικνύεται τελικά ότι οι συνάδελφοί μου είναι πολυθεσίτες».

«Δεν ξέρω αν πραγματικά έχει αποσπαστεί κάποιος συνάδελφός μου στο ΕΚΑΒ» με την συγκεκριμένη ΠΝΠ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ