Σοκάρουν οι αποκαλύψεις: Μέλος του ουκρανικού-ναζιστικού Τάγματος Αζόφ ο εγκέφαλος του μακελειού της Νέας Φιλαδέλφειας;

Γνωστή είναι η σύνδεση των οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ Bad Blue Boys με τους ναζί του Τάγματος Αζόφ, ωστόσο ένα νέο σενάριο που φαίνεται πω εξετάζουν οι αρχές, σύμφωνα με το pronews.gr, δίνει μια νέα τροπή στην δολοφονική επίθεση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εκεί που περίπου 200 Κροάτες μαζί με τους Έλληνες συνεργούς τους έδρασαν σαν ένα τάγμα εφόδου, οργανωμένο και με εμπειρία σε μάχες. Ναι, οι χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι έμπειροι στις μάχες, καθώς είναι γνωστοί για τα επεισόδια που προκαλούν, ωστόσο όπως τονίσαμε στο pronews.gr πολλοί απ’ αυτούς είναι και μέλη του Τάγματος Αζόφ και έχουν εμπειρία από πόλεμο.

Μάλιστα, η κροατική Nacional «φωτογραφίζει» δύο άτομα ως υπεύθυνους για την επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την περιγραφή του ενός να ταιριάζει με την προσωπικότητα του Ντένις Σέλερ, του γνωστού πρώην αρχηγού των BBB που πολέμησε στην Ουκρανία για αρκετά χρόνια ως μέλος του Τάγματος Αζόφ. Πρόκειται για ένα άτομο που τις τελευταίες ημέρες έχει έντονη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εμετικές αναρτήσεις κατά των οπαδών της ΑΕΚ.

Ο συγκεκριμένος, όπως και ο άλλος οργανωτής της επίθεσης, ο οποίος είναι απόφοιτος κοινωνιολόγος και ονομάζεται Ι.Ζ. οργάνωσε όλο το ταξίδι και στη συνέχεια διέφυγε από την Ελλάδα και έτσι διαφεύγει της σύλληψης.

Να σημειώσουμε ότι ο Ν.Σέλερ έχει σχετική εμπειρία, καθώς εκτός των άλλων οργάνωνε την μεταφορά Κροατών στην Ουκρανία για να πολεμήσουν στο πλευρό του Τάγματος Αζόφ κατά των Ρώσων.

Η Nacional, επίσης, κάνει λόγο για «τον συλληφθέντα Π.Λ. (PL), γεννημένο το 2000, η ελληνική αστυνομία πάνω στον οποίο βρήκε ένα μεταλλικό πτυσσόμενο μαχαίρι σε ασημί χρώμα με μαύρη λαβή, μήκος λεπίδας 8 cm, συνολικό μήκος 18 cm και το οποίο φέρεται να αποκαλύπτει τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης που ερευνά η ελληνική αστυνομία για την αιματηρή εκστρατεία των μελών των Bad Blue Boys.

Κλείνοντας, το δημοσίευμα θέτει μερικά ερωτήματα προς τις κροατικές Αρχές: «Το βασικό ερώτημα είναι γιατί η κροατική αστυνομία δεν συμμετείχε πιο ενεργά στην αποτροπή της κλιμάκωσης της βίας, γιατί, τελικά, η κροατική αστυνομία δεν πήγε στην Αθήνα, αλλά αντίθετα αποποιήθηκε τις ευθύνες με ισχυρισμούς ότι έστειλε έγκαιρα στην ελληνική αστυνομία πληροφορίες για το κομβόι των φιλάθλων που πηγαίνει στην Αθήνα;».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...