Σκληρή απάντηση από τη Μαρία Ζαχάροβα στις άθλιες ύβρεις του Μπάιντεν κατά του Πούτιν

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναφέρθηκε στον Βλαντιμίρ Πούτιν με υβριστικό τρόπο.

Ανάμεσα στις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν στη Μόσχα τα λόγια του προέδρου των ΗΠΑ, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, απάντησε στον Μπάιντεν χτυπώντας τον εκεί που πονάει… χρησιμοποιώντας τον γιο του, Χάντερ.

«Την επόμενη φορά που ο Μπάιντεν θα χρησιμοποιήσει τη φράση ” παλαβός π… γιος” θα πρέπει «να προσπαθήσει να θυμηθεί ότι οι Αμερικανοί τη συνδέουν καλύτερα με τον δικό του απόγονο, τον Χάντερ Μπάιντεν», τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μπάιντεν είχε αναφέρει σε δηλώσεις του το εξής: «Η υπαρξιακή απειλή είναι η κλιματική αλλαγή. Υπάρχουν επίσης αυτός ο παλαβός π… γιος (crazy son of a b…), ο Πούτιν, και άλλες, και πάντα πρέπει να ανησυχούμε για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου, όμως η υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα είναι η κλιματική αλλαγή».

Ακόμα, η ρωσική εφημερίδα Moskovsky Komsomolets ανέφερε ότι «ο Μπάιντεν προσέβαλε τον Πούτιν», ενώ ο Σεργκέι Μάρκοφ, πρώην σύμβουλος του Κρεμλίνου, είπε ότι η δήλωση Μπάιντεν δείχνει ότι η Δύση «εντείνει την προσπάθειά της να δαιμονοποιήσει τον Πούτιν, ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία τον Μάρτιο».

Το Κρεμλίνο είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ο Μπάιντεν είχε εξευτελίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες με το σχόλιό του, χαρακτηρίζοντας τα λεγόμενά του ως μέρος μιας αποτυχημένης πράξης ενός «καουμπόη του Χόλιγουντ».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ