«Σκέφτηκα την αυτοκτονία, νιώθω τρόπαιο…» – Η σοκαριστική εξομολόγηση της Καϊλή

Στις φυλακές του Χάρεν παραμένει η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή για το σκάνδαλο του Qatargate φέρνει στη δημοσιότητα η ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera επικαλούμενη την Ντέμπορα Μπεργκαμίνι, μέλος του Φόρτσα Ιτάλια και της ιταλικής αντιπροσωπείας στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία την επισκέφθηκε.

«Είμαι αθώα, θα το αποδείξω. Αλλά δεν νιώθω θύμα, νιώθω τρόπαιο… Το τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης που περιλαμβάνει μια προκατάληψη, μια προκατάληψη που υπάρχει σε κάθε περίπτωση κατά των βουλευτών και των πολιτικών της Νότιας Ευρώπης. Τους Μαλτέζους, τους Έλληνες, τους Ιταλούς κ.ο.κ» υποστηρίζει, μιλώντας στην Μπεργκαμίνι.

Η συνάντηση έγινε την περασμένη Δευτέρα στις φυλακές Χάρεν.

Η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με την εφημερίδα, εμφανίστηκε με τζιν, αθλητικά παπούτσια και το λευκό πουκάμισο και το πράσινο γιλέκο που φορούν οι κρατούμενες.

«Εκτιμώ το θάρρος σας. Είστε η πρώτη βουλευτής που έρχεται εδώ στη φυλακή για να δει πώς είμαι. Κανείς δεν έχει έρθει μέχρι τώρα. Κανείς από το κόμμα μου, κανείς από την Ελλάδα μου. Μετά το σάλο των πρώτων ημερών για το θέμα αυτό κανείς δεν μιλάει πια. Με αγνοούν, με έχουν ξεχάσει».

Για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στο Qatargate δηλώνει μόνο ότι «ο Παντσέρι ήταν πολύ χειριστικός με τον σύντροφό μου».

Μάλιστα, η ίδια αποκάλυψε πως «τις πρώτες έξι εβδομάδες σκέφτηκα την αυτοκτονία. Πολλές φορές. Τότε κάτι άλλαξε». Δεν θέλησε όμως να πει τι ήταν αυτό.

«Όταν τελειώσει αυτή η ιστορία μού είπε ότι θέλει να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική» δηλώνει η Μπεργκαμίνι

Σύμφωνα με την Ιταλίδα πολιτικό «τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται είναι πολύ σοβαρά και αν βρεθεί ένοχη θα πρέπει να πληρώσει. Αλλά το τεκμήριο της αθωότητας πρέπει να εφαρμόζεται για όλους, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών. Αλλιώς μιλάμε για σκοτεινές εποχές της ιστορίας».

Η Μπεργκαμίνι ανέφερε πως την είδε μαχητική και όχι με κατάθλιψη, ενώ αναφορικά με το θέμα της δίχρονης κόρης της είπε «αν η Εύα Καϊλή κριθεί ένοχη τότε θα αναλάβει η δικαιοσύνη. Αλλα η κόρη της δεν φταίει. Αντίθετα βρίσκεται σε μια θέση να βιώνει την απουσία της μητέρας της και αυτό θα επηρεάσει τη ζωή της».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...