Σημαντικές βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό – Έως 28% επιπλέον «κούρεμα» οφειλών

Οι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας υπέγραψαν μια Κοινή Υπουργική Απόφαση, φέρνοντας σημαντικές βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Αυτές οι αλλαγές προβλέπουν έως και 28% βελτίωση στο “κούρεμα” των δανείων με εμπράγματη εξασφάλιση, αποτελώντας ένα σημαντικό βήμα προς την ανακούφιση των οφειλετών.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, το νέο επιτόκιο για όλες τις ρυθμίσεις οφειλών προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, και τις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων ορίζεται σε 3% σταθερό για τρία έτη. Αυτή η αλλαγή αναμένεται να παρέχει μεγαλύτερη σταθερότητα και προβλεψιμότητα στους οφειλέτες.

Ενεργοποίηση Ψηφιακής Πλατφόρμας για Ενημέρωση Δανειοληπτών

Προγραμματίζεται η ενεργοποίηση μιας ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας για την ενημέρωση των δανειοληπτών από τους servicers. Αυτή η πρωτοβουλία θα επιτρέψει στους οφειλέτες να έχουν πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις οφειλές τους, βοηθώντας τους να λάβουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις.

Οι πρόσφατες αλλαγές στον εξωδικαστικό μηχανισμό αντανακλούν τη δέσμευση της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση των χρεών των ευάλωτων οφειλετών. Μέσω αυτών των βελτιώσεων, επιδιώκεται η παροχή αποτελεσματικότερων εργαλείων και λύσεων για την ενίσχυση της οικονομικής σταθερότητας των οφειλετών, καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων τους σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ