Σε πλήρη αποδιοργάνωση το κυβερνητικό σχήμα – Οι 3 «εφιάλτες» του Μαξίμου

Σε πλήρη αποδιοργάνωση το κυβερνητικό σχήμα, με τους υπουργούς της κυβέρνησης να παραδέχονται ότι πολλά πρέπει να αλλάξουν προκειμένου να διορθωθούν αβλεψίες του παρελθόντος, που στοίχησαν στην εικόνα της κυβέρνησης την προηγούμενη τετραετία. Παράλληλα, υπάρχει η απόλυτη ακινησία από τα κυβερνητικά στελέχη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι πρέπει να εκλείψουν τα φαινόμενα αλαζονείας και οι υπουργοί να ασχοληθούν μόνο με το αντικείμενο τους.

Μέχρι στιγμής βέβαια, τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει.

Το μόνο που συμβαίνει είναι κάποια «τηλεοπτικά πανηγύρια» για την επενδυτική βαθμίδα, τα αποτελέσματα της οποίας θα πρέπει να περάσει ένα μεγάλο διάστημα για να δούμε, (αν τα δούμε).

Τα τρία πεδία, που προκαλούν εφιάλτες στο Μέγαρο Μαξίμου είναι:

• Τα σενάρια για την αύξηση της τιμής στην ενέργεια πληθαίνουν και κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι τα ελληνικά νοικοκυριά θα μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση μέσα στον χειμώνα.
• Στα θέματα της υγείας τα πράγματα είναι τραγικά αφού – παρά τις φιλότιμες προσπαθείς του αρμόδιου υπουργού – καθημερινά υπάρχουν εκατοντάδες καταγγελίες για ανθρώπους που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Να κλείσουν ραντεβού σε εύλογο χρονικό διάστημα για τις εξετάσεις τους, ενώ στα εξωτερικά ιατρεία η κατάσταση είναι τραγική.
• Παράλληλα οι μετακινήσεις των πολιτών στο κέντρο και πέριξ της Αθήνας είναι καθημερινά ένα πραγματικό μαρτύριο. Το αρμόδιο υπουργείο δίνει διαβεβαιώσεις ότι τα πράγματα θα εξομαλυνθούν αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Την ίδια στιγμή και τα θέματα της ασφαλείας που εδώ και τέσσερα χρόνια είναι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης δεν πάνε καλύτερα.

Επιπλέον, η ακρίβεια είναι προφανώς το σοβαρότερο από τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η μέση οικογένεια.

Μείζον θέμα στην κυβερνητική ατζέντα παραμείνει η Θεσσαλία μόνο που και εκεί τα πράγματα δεν πάνε ιδιαίτερα καλά.

Οι καταγγελίες ότι δεν προχωρούν οι αποζημιώσεις στην περιοχή είναι πλέον καθημερινές. Κάτοικοι ισχυρίζονται ότι, παρά τα όσα έχει υποσχεθεί το Μέγαρο Μαξίμου, ροή του χρήματος δεν υπάρχει, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν διαμαρτυρίες για επιλεκτικές συμπεριφορές. Δηλαδή ότι τα χρήματα δίνονται στοχευμένα ενώ άλλοι περιμένουν ακόμα τους εκτιμητές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ