Σε ισχύ τα νέα μέτρα από 3 Ιανουαρίου: Έως τα μεσάνυχτα η διασκέδαση, τηλεργασία, FPP2 για εργαζόμενους στην εστίαση και 10% πληρότητα στα γήπεδα

Νέα περιοριστικά μέτρα για την περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, και ιδίως της μετάλλαξης Όμικρον, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ξεκινώντας την παρουσίαση, ο υπουργός διευκρίνισε ότι τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ από την 3η Ιανουαρίου (και όχι νωρίτερα), με στόχο την αποφυγή συνωστισμού σε σπίτια και άλλους εσωτερικούς χώρους την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Θα ισχύσουν τουλάχιστον έως τις 16 Ιανουαρίου.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι τα εξής:

-Υποχρεωτική η μάσκα FPP2 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ, καθώς και στο προσωπικό των χώρων εστίασης.

-Έως τις 00:00 η λειτουργία των μπαρ, ενώ θα απαγορευτούν οι όρθιοι. Σε περίπτωση μη προσαρμογής, θα κοπεί και η μουσική.

-Στο 10% οι φίλαθλοι στα γήπεδα, με ανώτατο όριο τα 1000 άτομα. Κεκλεισμένων των θυρών οι αναμετρήσεις, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.

–Υποχρεωτικό PCR τεστ για επισκεπτήριο σε δομές ηλικιωμένων, νοσηλευτικά ιδρύματα κλπ.

–Τηλεργασία έως και 50% με κυλιόμενο ωράριο, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

-Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση προς τους νέους, να προσέξουν τις επαφές τους μετά τις εξόδους της Πρωτοχρονιάς. Εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρξει άνοδος των κρουσμάτων, που όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα μεταφραστεί σε αύξηση των νοσηλειών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ