«Σε αυτή τη χώρα πρέπει να πνιγόμαστε ή να καιγόμαστε;» – Χάος με την κακοκαιρία – Μητσοτάκης: «Να υπακούουν οι πολίτες στην Πολιτική Προστασία»

Η κακοκαιρία Daniel συνεχίζει την επέλασή της στη χώρα και πλήττει αρκετές περιοχές, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στον Βόλο αλλά και ευρύτερα στη Μαγνησία και τις Σποράδες.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, το νερό έχει ξεπεράσει το ύψος των πεζοδρομίων ενώ σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει.

Οι κάτοικοι δοκιμάζονται σκληρά και καλούνται από τις αρχές να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες ενώ μετρούν το πρώτο θύμα από την κακοκαιρία.

Στον Βόλο μάλιστα, λίγο πριν τις 11:00 εστάλη, μέσω του 112, μήνυμα στους κατοίκους ότι με απόφαση της αστυνομίας, απαγορεύεται η κυκλοφορία στην πόλη. «Με εντολή της @hellenicpolice
απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του #Βόλου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Βόλος αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία Daniel. Οδηγοί κινδύνευσαν όταν εγκλωβίστηκαν στον περιφερειακό της πόλης, ενώ σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει.

Μάλιστα, έκκληση για βοήθεια έκανε κάτοικος του Βόλου, η κ. Ράνια, μέσω του MEGA, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Βοήθεια πνιγόμαστε».

«Βγάζουμε το νερό με τους κουβάδες από το σπίτι. Το παιδί μου είναι εγκλωβισμένο έξω, δεν μπορώ να του ανοίξω να μπει γιατί υπάρχει παντού νερό. Είναι πάνω από ένα μέτρο», είπε η ίδια.

«Είμαστε σε απόγνωση, από τις 06:00 το πρωί δεν σηκώνει το τηλέφωνο κανείς. Ζητάμε βοήθεια. Σε αυτή τη χώρα πρέπει να πνιγόμαστε ή να καιγόμαστε; Είμαστε σε απελπιστική θέση».

Επίσης, σημειώνεται ότι από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων, στα εξής σημεία:

στην επ.ο. Λάρισας Αγιάς στο ύψος από Δήμητρα έως Γερακάρι,
στην επ.ο. Βελίκας Αγιοκάμπου
στο ρεύμα ανόδου της οδού Υγείας από Καρδίτσης προς Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων, στα εξής σημεία:

στην Περιφερειακή οδό Βόλου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος του κόμβου Φυτόκου έως τον κόμβο Μελισσατίκων,
στην Εθνική οδό Βόλου – Ζαγοράς (κάτω κλάδος) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την διασταύρωσή της με την οδό Σταδίου μέχρι την Αγριά
στην οδό Λαρίσης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λάρισα από τη διασταύρωση με την οδό Αθηνών ως την οδό Νεαπόλεως.
Ακόμη, στην Περιφερειακή οδό Βόλου η κίνηση των οχημάτων προς Λάρισα πραγματοποιείται με εκτροπή στον κόμβο Φυτόκου από τις οδούς Φυτόκου – Δοξοπούλου – Ελ. Βενιζέλου – Περιφερειακή οδός Βόλου στο κόμβο Μελισσατίκων.

Η κίνηση των οχημάτων στις υπόλοιπες περιπτώσεις γίνεται από παρακείμενες οδούς.

Παράλληλα, τα δρομολόγια στη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισα -Βόλος -Λάρισα δεν πραγματοποιούνται, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Νεκρός κτηνοτρόφος στον Βόλο

Το πρώτο θύμα θρηνεί η Μαγνησία από την κακοκαιρία Daniel. Το πρωί της Τρίτης εντοπίστηκε νεκρός Βολιώτης, στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, ο άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις τους, έπειτα από καταπλάκωσή του από τοιχίο. Επιχείρησαν 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο κτηνοτρόφος, αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού την ώρα που προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.

Ένας δεύτερος άνθρωπος αγνοείται στον Βόλο, ο οποίος φέρεται να παρασύρθηκε από ρέμα στην ίδια περιοχή.

Σημειώνεται ότι σε Βόλο και Λάρισα έπεσαν σε δύο ώρες 12.000 κεραυνοί σε δύο ώρες και στη Μαγνήσια έγιναν περισσότερες από 150 κλήσεις στην Πυροσβεστική.

Δύσκολες ώρες και για το Πήλιο

Η ασταμάτητη νεροποντή έχει δημιουργήσει προβλήματα και στη Ζαγορά του Πηλίου. Στην περιοχή της Μηλίνας στο Πήλιο, οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες με τους κατοίκους να βλέπουν τα αυτοκίνητά τους να παρασύρονται στη θάλασσα και τα καταστήματα να πλημμυρίζουν.

Ενδεικτικό είναι το βίντεο από κάτοικο της περιοχής, στο οποίο διακρίνεται ορμητικός χείμαρρος να παρασύρει τα πάντα στο διάβα του ενώ και μία γέφυρα έχει καταστραφεί.

Μητσοτάκης: Να υπακούουν οι πολίτες τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

Έκκληση στους πολίτες να ακούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντηση που έχει με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Έχουμε ένα τελείως ακραίο καιρικό φαινόμενο που εστιάζεται στην Μαγνησία και το Βόλο και κάνω έκκληση στους πολίτες να υπακούουν στις οδηγίες της πολιτικής προστασίας», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...