Σε «αναμμένα κάρβουνα» στη ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών

Σε «αναμμένα κάρβουνα» στη ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών. Μπορεί οι ευρωεκλογές να αργούν ακόμα, ωστόσο το τι θα αποφασίσει συνολικά για το θέμα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. φαίνεται ότι απασχολεί πολύ κόσμο.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν ώς σήμερα, η αρχική ιδέα για επαναφορά της λίστας έχει απορριφθεί και φαίνεται ότι ο Μητσοτάκης προσανατολίζεται σε «σπάσιμο» της χώρας σε επτά ή οκτώ μεγάλες εκλογικές περιφέρειες, ώστε να μην χρειάζεται οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές να «κυνηγούν σταυρό» σε ολόκληρη την επικράτεια.

Από την άλλη ακόμα δεν υπάρχει καμία «σίγουρη» πληροφορία σχετικά με τη σύνθεση που θα έχει το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. (ή τα ευρωψηφοδέλτια, αν πάμε σε σχήμα πολλών περιφερειών), παρότι κατά καιρούς ακούγονται διάφορα ονόματα που (λέγεται ότι) θα το στελεχώσουν. Το ίδιο ακριβώς, μαθαίνουμε, ισχύει και για τη σημερινή ευρω-ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, δηλαδή ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αρμοδίως ποιοι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι για την Ευρωβουλή και ποιοι όχι.

Ρωτήσαμε για το θέμα και αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι οι ερωτώμενοι μας παρέπεμψαν στον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ν.Δ. για τις τελικές αποφάσεις που θα λάβει, αφού δεχθεί τις σχετικές εισηγήσεις από τους στενούς του συνεργάτες.

ΠΗΓΗtopontiki.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ